BOJANA POPOVIĆ PRED ĐER

“Znaju da će biti borba i otpor, želim da mlađe igračice osjete taj kvalitet”

Foto: Dejan Starčević

Nema odmora za rukometašice Budućnosti, a nakon teških izazova koje je izuzetno mlada ekipa iz Podgorice imala, sada slijedi onaj najveći i najteži.

Plave će sjutra (16) u Sportskom centru Morača dočekati šampiona Evrope, ekipu Đera u 4. kolu Lige šampiona. Kvaliteta protivnika svjesni su svi, od Bojane Popović pa do posljednje igračice.

>>> Bez straha na šampiona Evrope

Još jedan težak meč je ispred nas, kao što smo najavili svaki će biti takav. Đer dolazi uvijek u punom sastavu, kupuju igračice da imaju bukvalno i treću postavu, oni su uglavnom u ozbiljnoj rotaciji i toga se drže godinama. Kada dolaze u Podgoricu, dolaze sa osjećajem da se igra taj derbi od prije 10,12 godina i znaju da će biti borba i otpor, iako to nije isti tim kao tada“, rekla je Popović na konferenciji za medije.

Đer ima ogroman individualni kvalitet, i uz velike rotacije uglavnom rješavaju utakmice u svoju korist. Dobra strana utakmice sa mađarskim velikanom je ta da će mlađe igračice moći da osjete kako je igrati protiv takvog tima i protiv fantastičnih rukometašica.

Spremamo se i fokusiramo na sebe, njih je teško analizirati, igraju jednostavno jer imaju mnogo dobrih individualaca, tako da održavaju taj tempo tokom cijelog meča i rješavaju utakmicu u svoju korist. Pokušaćemo da im pružimo dobar otpor, koliko je to u našoj moći. Da bi se održao ritam sa Đerom moramo praviti rotacije, iskreno voljela bih da i mlađe osjete taj kvalitet, ali u drugu ruku to je za njih obaveza jer ako niste fokusirani Đer to kažnjava“.

Bojana je kao igračica igrala mnogo velikih utakmica, i trudi se da najmlađe rukometašice Budućnosti ne “sagore” pod pritiskom imena protivnika.

“Iz svog iskustva im dajem instrukcije, igranje protiv ovakvih timova je razlog zašto se trenira rukomet, da bi igrao protivh ovakvih igračica. Nemaju čega da se boje, njihovo je da rade ono što najbolje znaju, i naravno da budu borbene, što na kraju krajeva svi vole da vide“, zaključila je Popović.

SEMAFOR

A GRUPA

Subota

16.00h Ferencvaroš – Glorija Bistrica

18.00h Krim – Storhamar

18.00h Mec – Podravka

Nedjelja

16.00h Bukurešt – Nikebing

Standings provided by Sofascore

B GRUPA

Subota

16.00h Vajpers – Odenze

Nedjelja

14.00h Esbjerg – Rapid Bukurešt

14.00h Bitinghajm – Brest

16.00h Budućnost – Đer

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare