2. CFL / 11. KOLO

Fajt za prvo mjesto

Igor Vukčević je uzdanica Mladosti, Foto: FSCG
Igor Vukčević je uzdanica Mladosti, Foto: FSCG

Jedina neporažena ekipa predvodi drugoligaški karavan i večeras (18.00h) na “DG areni” ima šansu da učvrsti lidersku poziciju, ali tako nešto se u duelu protiv drugoplasiranog tima ne može obećati, već će teren biti jedino mjerilo: Mladost Lob.bet – Lovćen derbi je 11. kola naše Druge lige.

Donjogoričani, sa nekoliko prvoligaških igrača u svojim redovima, poput Anđelka Jovanovića, Igora Vukčevića, Matije Badnjara, te prekaljenih “lisaca” u vidu Bogdana Milića, Radula Živkovića i Željka Krstovića, još i prije starta prvenstva slovili za ekipu koja će ekspresno povratiti prvoligaški status, izgubljen prošle sezone u plej-of dvomeču sa Otrantom. Nije Mladost izbriljirala, ali u proteklim utakmicama ostvarila je dovoljno dobre rezultat da zauzme prvo mjesto i prišije ulogu favorita u večerašnjem okršaju sa Lovćenom.

“Očekuje nas teška utakmica. Lovćen nam je pravio probleme i u prvom meču. Sa druge strane, mislim da smo kvalitetnija ekipa i u svakim meč ulazimo sa ciljem da upišemo tri boda. Ukoliko disciplinom i agresivnošću ispunimo sve što se sa šefom stručnog štaba dogovorimo u svlačionici, pozitivan rezultat neće izostati”, rekao je za Lob Sport iskusni bek Radule Živković.

Cetinjane je poremetio poraz u Podgorici od Ibra (1:2), ali da četa Ivana Jablana ima gvozden karakter dokazala je velikom pobjedom u Danilovgradu nad Iskrom (2:0). Ljetos je Lovćen, u 2. kolu bio nekoliko sekundi daleko od trijumfa nad Donjgoričanima – poveo je pogotkom Balše Radusinovića u 89. minutu, ali je ekipu Mladosti poraza spasio pomenuti Bogdan Milić u petom minutu sudijske nadoknade. Nema sumnje da nas na “DG areni” očekuje obračun koji će mamiti uzdahe uzbuđenja i neizvjenosti…

“Vrlo zahtjevna utakmica protiv ozbiljne ekipe. Mislim da smo kao tim kadri za velike stvari. Lovćen je veliki klub, sa tradicijom, i moramo da se nosimo sa pritiskom koji ovaj grb nameće. Respektujemo rivala, ali gledamo samo u svoje dvorište i nadamo se pobjedi”, poručio je za naš portal Filip Kalačević, nekadašnji vezista Zete, Petrovca, Mornara, Grblja, Jedinstva…

Taj susret spustiće zavjesu na 11. rundu takmičenja, a prethodno će se odigrati tri duela sa početkom u 15 sati. U Pljevljima Rudar traži pobjedu nad Podgoricom nakon pet vezanih susreta bez slasti trijumfa. Sa druge strane, Podgoričani su na posljednja četiri meča, kladioničarskom rječnikom odigrali – “X”.

Favorit je, iako se ta riječ rijetko koristi u drugoligaškom karavanu, Igalo protiv Ibra na Solili, a na primorju će se susresti probuđeni Grbalj i “klimava” Iskra.

Slobodan je posrnuli Kom.

RASPORED 11. KOLA

15.00h Rudar – Podgorica

15.00h Igalo – Ibar

15.00h Grbalj – Iskra

18.00h Mladost Lob.bet – Lovćen

slobodan Kom

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare