PREMIJER LIGA / 7. KOLO

Niko nikad kao Arne Slot

Photo: IMAGO/Paul Terry/IMAGOSPORT/Pixsell

U sedmom kolu engleske Premijer lige fudbaleri Liverpula slavili su na gostovanju Kristal Palasu sa minimalnih 1:0. Redsi su tako osigurali prvo mjesto prije reprezentativne pauze koja slijedi.

Jedini pogodak viđen je u devetom minutu, a djelo je fantastičnog Dioga Žote. Bila je to sjajna tropotezna akcija Liverpula koju je odličnim dodavanjem započeo Kostas Cimikas proigravši Kodija Gakpa. Holanđanin je centrirao po zemlji, a na pravo mjesto je utrčao Žota i tako, ispostaviće se, riješio pitanje pobjednika.

Ostaće ova pobjeda Redsa posebno upamćena u sjećanju njihovog menadžera Arnea Slota. Naime, holandski stručnjak je prvi menadžer Liverpula u istoriji koji je u prvih 10 utakmica na klupi tima sa Enfilda ostvario devet pobjeda.

Da sve danas ne bude tako bajkovito za Liverpul “pobrinuo se” njihov čuvar mreže, Alison Beker. Naime, Brazilac se u 79. minutu požalio na povredu zbog koje je čak morao da bude i zamijenjen što svakako nije dobar znak pred naredne obaveze Redsa.

Umjesto Alisona na teren je ušao Vječeslav Jaroš u kojeg Holanđanin ima puno povjerenje.

„Imao je dobru sezonu u Austriji, osvojio je titulu i Kup sa Šturmom i želio je da se vrati. Rekao je da je ovakvom klubu potreban dobar treći golman. Veoma mi je drago što je uspio da upiše debi za Liverpul“, rekao je Slot o svom rezervnom golmanu.

SEMAFOR, 7. KOLO

Subota

Kristal Palas – Liverpul 0:1

Žota 9

16.00h Vest Hem – Ipsvič (u toku)

16.00h Mančester siti – Fulam (u toku)

16.00h Arsenal – Sautempton (u toku)

16.00h Brentford – Vulvs (u toku)

16.00h Lester – Bornmut (u toku)

18.30h Everton – Njukasl

Nedjelja

15.00h Aston Vila – Mančester junajted

15.00h Čelsi – Notingem Forest

17.30h Brajton – Totenhem

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare