BUNDESLIGA / 6. KOLO

Šampion se poklizao protiv debitanta

Foto: Rolf Vennenbernd / DPA / PIXSELL

Fudbaleri Bajer Leverkuzena odigrali su 2:2 sa Holsten Kilom u 6. kolu Bundeslige. Aktuelni šampioni su protiv novog prvoligaša imali dva gola prednosti, ali su na kraju morali da se zadovolje samo podjelom poena.

Već nakon osam minuta bilo je 2:0. Viktor Bonifejs je u 4. minutu snažnim udarcem sa lijeve strane otvorio goleadu. Prednost je duplirao Jonas Hafman u devetom minutu, nakon što su kaznili grešku odbrane gostiju. U oba slučaja asistent je bio Ezekijel Palasios. Gosti su ipak pokazali da nisu previše impresionirani ekipom Ćabija Alonsa, pa su do poluvremena uspjeli da smanje preko Maksa Gešvila.

Bajer nije blistao u drugom poluvremenu, gosti su pokazali spremnost da se nadigravaju i za to su bili nagrađeni u 69. minutu, kada je Jan-Fite Arp iz jedanaesterca izjednačio i ispostaviće se postavio konačnih 2:2. Leverkuzen će tako biti tek peti na tabeli, dok je Kil pretposljednji, sa osvojenih 2 boda.

Neočekivan poraz doživjela je i Borusija Dortmund na gostovanju Union Berlinu 2:1. Imali su Milioneri dva gola zaostatka već nakon prvog poluvremena i od toga nisu mogli da se oporave.

Kevin Vogt je prvi zatresao mrežu iz jedanaesterca u 26. minutu. Žorbe Vertesen je na sjajan način povećao prednost svog tima u 45. minutu. Dortmund je do kraja uspio samo da smanji preko Julijana Rejersona u 62. minutu poslije dodavanja njegovog imenjaka Branta, pa je poraz bio neizbježan.

Union Berlin je šesti na tabeli, Dortmund sedmi.

SEMAFOR

Petak:
Augzburg – B.Menhengladbah 2:1
Šloterbek 38, Klod-Moris 65 – Klajndinst 72

Subota:
Union Berlin – Dortmund 2:1

Vogt 26, Vertesen 45 – Rejerson 62

Leverkuzen – Kil 2:2

Bonifejs 4, Hafman 8 – Gešvil 45+5, Arp 69

Bremen – Frajburg 0:1

Doan 75

Bohum – Volfsburg 1:3

Boadu 72 – Tomas 21, Vind 37, 88

Sent Pauli – Majnc (18.30)

NedJelja:
Hajdenhajm – Lajpcig (15.30)
Frankfurt – Bajern (17.30)
Štutgart – Hofenhajm
(19.30)

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare