EHF LIGA ŠAMPIONA / 4. KOLO

Najveći izazov za Plave, na ispitu i publika

Konferencija uoči meča Budućnost - Đer, Foto: ŽRK Budućnost

Sandra Toft, Bo van Vetering, Emili Hovden, Lin Blom, Kari Bratset Dale, Enze Minko, Kristin Breistel, Keli Dulfer…moćni Đer istrčaće u Sportskom centru Morača, a sa druge strane parketa čekaće je mlada Budućnost, željna dokazivanja i izazova – vrijeme je za meč 4. kola grupe B u EHF Ligi šampiona.

Prvak Evrope, koji i ove sezone slovi za prvog pretendenta kada je u pitanju pobjednički pehar elitnog takmičenja, dolazi u naš glavni grad nakon trijumfa nad Esbjergom, Ludvizburgom i Kristiansandom, dok su Plave i dalje na nuli zbog poraza od Dinama u Bukureštu, Bresta u Podgorici i posljednjeg, koji najviše peče, Odenzea u Danskoj – bio je 31:29.

Susreti Budućnosti i Đera bude sjećanja na antologijske mečeve crnogorskog i mađarskog titana u borbi za najvrijedniji rukometni pehar u klupskim okvirima. A, upravo je te duele svojim bravuroznim potezima i golovima obilježavala nekada najbolja rukometašica svijeta, a sada kormilarka Plavih – Bojana Popović. Prošlo je 12 godina kada je u Vesprem areni postgila 14 pogodaka i najavila istorijsku krunu u krcatoj Morači.

“Kada Đer dolazi u Podgoricu, dolazi sa osjećajem da se igra taj derbi od prije 10 ili 12 godina i zna da će biti borba i otpor”, kaže Popovićeva i vjeruje u bespoštednu borbu svog tima:

“Da bi se održao ritam sa Đerom moramo da pravimo rotacije i voljela bih da i mlađe osjete taj kvalitet. Ali, s druge strane je to je za njih obaveza jer ako niste fokusirani – Đer to kažnjava”.

Iz podgoričkog kluba su naveli da je ulaz besplatan, pa je to svakako i poziv da se u Morači, nakon dužeg perioda, napune tribine pred rukometašicama Budućnosti. Niko ne očekuje krcatu dvoranu kao tog 13. maja 2012. godine, teško će se više ikada to i ponoviti, neka su druga vremena, ali činjenično je da mladom podgoričkom timu treba podrška protiv kluba koji u svojoj kruni ima šest šampionskih dijamanta.

Duel Budućnost – Đer igra se od 16 sati.

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare