PETAR MIJOVIĆ PRED ZADAR

“Godinama su ekipa koja svojom atipičnošću zahtijeva maksimalnu pripremu”

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Sjutra od 19 časova košarkaši SC Derbija u SC Morača dočekaće ekipu Zadra u okviru trećeg kola ABA lige. U prošloj rundi regionalnog takmičenja Studenti su poraženi od Cibone u Zagrebu (75:69).

Identično kao i crnogorski predstavnik i Zadar je u novu sezonu ABA lige ušao polovično. U prvom kolu je nadigrao Cibonu (87:69) da bi potom u drugoj rundi poslije produžetaka izgubio na svom terenu od Igokee (79:76).

Petar Mijović, trener SC Derbija, istakao je da će njegovom timu biti potrebna agresivnost i koncentracija kako bi došli u poziciju da ostvare pobjedu.

“Zadar je godinama unazad ekipa koja svojom atipičnošću zahtijeva maksimalnu pripremu. Iskusna ekipa predvođena odličnim trenerom je veliki izazov za našu mladu ekipu. Maksimalan nivo agresivnosti i koncentracije je preduslov da u utakmici dođemo do šanse za nama važan trijumf”, rekao je Mijović.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

U taboru Zadra su bili veoma oprezni pred dolazak u Podgoricu. Trener šampiona Hrvatske, Danijel Jusup, apostrofirao je da su Studenti spoj mladosti i iskustva.

“Vidjeli smo utakmicu SC Derbija sa Cibonom, stvari koje su dobro radili i koje su bile lošije. U prvom kolu su pobijedili Spartak i bili su dosta dobri, pogotovo u završnici, dok protiv Cibone nismo vidjeli njihovu pravu sliku. Imaju dobar mlad tim, dosta zavise od plejmejkera Nila, ali tu su i Drobnjak, Bogavac koji traži afirmaciju, Nikolić. Jedan spoj mladosti i iskustva koji daje kvalitet. Na domaćem terenu se osjećaju komforno, imaju više samopouzdanja i moramo biti pametni kako odigrati protiv njih. Početak je sezone, još se uigravamo, ali dobro smo trenirali i mislim da će u Podgorici biti zanimljivo”, rekao je Jusup.

SEMAFOR

Subota

Dubai – Mega 80:83

Tejlor 14p – Jović 16p, Kondić 16p

Mornar – Cedevita Olimpija 82:92

Dženkins 25 – Ogbeide 17p

Igokea – Budućnost 71:76

Krka – Spartak Subotica 87:89

Nedjelja

FMP – Borac 74:67

17.00h Split – Crvena zvezda

18.30h Partizan – Cibona

Ponedjeljak

19.00h SC Derbi – Zadar

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare