BUNDESLIGA / 6. KOLO

Bavarci osjetili brzinu i klasu Marmuša

Foto: Fotostand/ Racocha/PIXSELL

Ajntraht i Bajern su remizirali u “vatrometu” (3:3) u 6. kolu Bundeslige gdje se najtrofejniji njemački klub uvjerio u brzinu u klasu Omara Marmuša.

Bavarci su bolje otvorili meč. Veteran Tomas Miler je imao izglednu priliku, zatim i Mišel Olise u 15. minutu, kada je čuvar mreže Orlova, Kaua Santoš vrhovima prstio odbio loptu preko prečke. Poslije centaršuta iz ugla, Miler je na ćošku peterca primirio loptu, uposlio Min Jae-Kima, a Južnokoreanac je poslao pod prečku za 0:1.

Uslijedio je Blickrig izabranika Dina Topmelera. Ansgar Knauf je poslao pas sa centra igrališta, brzonogi Marmuš rutinski završio akciju za izjednačenje. Egipćanin je 13 minuta kasnije našao u ulozi asistenta. Povukao je loptu po desnom boku, zatim na drugoj strani uočio Uga Ekitikea, a ovaj poslao loptu uz bližu stativu za potpuni preokret.

Izabranike Vensana Kompanija nije previše pogodio gubitak prednosti. Izjednačili su Bavarci u 38. minutu preko Dajoa Upamekana, poslije pravog karambola u kaznenom prostoru domaćih.

Novi preokret režirao je Olise u 53. minutu. Francuzu je Hari Kejn petom ostavio loptu, a on je pomjerio u stranu i pronašao dalji ugao za 2:3.

Činilo se da će Bajern odnijeti sva tri boda u Minhen, ali je u četvrtom od šest minuta sudijske nadoknade Marmuš još jednom pokazao da ima raketni pogon. Žunior Dina Ebimbe je glavom gurnu loptu u prostor Egipćaninu – štoperi Bavaraca nisu imali šanse, kao ni golman Manuel Nojer.

Marmuš je pogađao na pet poslednjih mečeva u Bundesligi. U tih pet mečeva postigao je sedam golova, jer je pored Bajerna po dva puta tresao mrežu Volfzburga i Holštajn Kila.

SEMAFOR

Petak

Augzburg – Borusija Menhengladbah 2:1

Šloterbek 38, Klod-Moris 65 – Klajndinst 72

Subota

Union Berlin – Dortmund 2:1

Vogt 26, Vertesen 45 – Rejerson 62

Leverkuzen – Holštajn Kil 2:2

Bonifejs 4, Hafman 8 – Gešvil 45+5, Arp 69

Bremen – Frajburg 0:1

Doan 75

Bohum – Volfzburg 1:3

Boadu 72 – Tomas 21, Vind 37, 88

St. Pauli – Majnc 0:3

Burkard 5, 62, Sib 16

Nedjelja

Hajdenhajm – Lajpcig 0:1

Openda 59

Ajntraht Frankfurt – Bajern 3:3

Marmuš 22, 90+4, Ekitike 35 – Kim 15, Upamekano 38, Olise 53

19.30h Štutgart – Hofenhajm

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare