1.CFL / 11. KOLO

SUTJESKA – BUDUĆNOST 0:1 Plavo-bijeli odradili posao u “dosadnom” derbiju

Foto: Dejan Lopičić / LOB SPORT

Fudbaleri Sutjeske i Budućnosti odigrali su derbi meč 11. kola Prve crnogorske fudbalske lige, a gostujući sastav slavio je minimalnim rezultatom 1:0

Kišni dan u Nikšiću donekle je pokvario atmosferu na stadionu, a mnogi će biti i mišljenja da su oba tima mogla da pruže bolju partiju. Uprkos početnom oprezu obije ekipe, u 14. minutu vidjeli smo prvu ozbiljniju priliku.

Bivši fudbaler Nikšićana Dragan Grivić uputio je udarac sa velike udaljenosti, ali je oprezan bio Vladan Giljen i uspio da boksuje loptu.

Sutjeska je najopasnija bila u 31. minutu kada je gotovo 60 metara terena pretrčao Vasko Kalezić, ali mu je pred golom Budućnosti ponestalo snage i njegov udarac je završio pored desne stative.

Nedugo zatim, Budućnost se našla pred golom domaćina, nespretno je reagovala defanziva, na loptu je naletio Ognjen Gašević koji je uz pomoć igrača domaćih Nemanje Đurovića postigao gol.

Lopta je nakon kontakta sa štoperom promijenila smjer i prevarila Giljena za vođstvo plavo-bijelih.

Zaprijetio je u finišu udarcem sa 16 metara i Milan Vukotić, ali je bubamara otišla preko gola.

U nastavku je Sutjeska bolje djelovala na terenu, zaprijetio je ponovo Kalezić, a nakon toga nije bilo prevelike opasnosti po gol Milana Mijatovića.

Sa druge strane Ivan Brnović je želio iskustvom da “zatvori” utakmicu pa je u igru ubacio Petra Grbića, a interesantan je bio i ulazak Ivana Bojovića koji je netipično bio najistureniji igrač Podgoričana u drugom dijelu.

Nije Budućnost bila previše zainteresovana da napadne, sve dok je Sutjeska na terenu djelovala bezopasno.

Jedna od prilika koja se izdvojila kod domaćina jeste udarac Nikole Janjića sa boka, pa je Mijatović morao da se pomuči kako ta lopta ne bi završila u mreži.

Žurilo se domaćinu da do kraja meča dođe makar do boda, ali Budućnost je bila angažovana u defanzivi i pokazala zašto je i dalje bez poraza u prvenstvu Crne Gore.

Budućnost ide i više nego zadovoljna na pauzu, što se ne može reći za posrnulu Sutjesku, a kakva je situacija u redovima nikšićkog velikana pokazuje i skandiranje “Uprava napolje” nakon završetka utakmice.

RASPORED 11. KOLA

Arsenal Tivat Dečić 0:0

Bokelj – Jedinstvo 1:2

Čavor 61 – Juković 8, Bošnjak 42

Otrant Olimpik – Petrovac 0:1

/ – Boljević 70

Mornar – Jezero 2:0

Zorić 12, 21

Sutjeska – Budućnost 0:1

/ – Gašević 38

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare