DEJAN BOLJEVIĆ ZA LOB SPORT

“Disciplina i posvećenost – to je Petrovac”

Boljević slavi gol protiv Otranta, Foto: FSCG
Boljević slavi gol protiv Otranta, Foto: FSCG

Dečić je izgubio ritam koji ga je krasio u evropskim mečevima sa gruzijskim Dinamom i finskim HJK-om, Sutjeska već tri utakmice zaredom nije pronašla put do protivničke mreže, u međuvremenu, Budućnost poput kaznene ekspedicije melje sve pred sobom, a jedini “živi” konkurent u borbi za prvo mjesto joj je – Petrovac.

Nema sumnje da su “Nebesko-plavi” najprijatnije iznenađenje poslije 11 rundi prvoligaškog karavana, u posljednjih pet susreta uknjižili su četiri pobjede, a pognute glave napustili su teren samo u 1. kolu protiv pomenutog neprikosnovenog lidera Budućnosti i aktuelnog šampiona Dečića. Posljednja velika “trojka”, za okruglo 20 bodova, šest manje od Podgoričana, ostvarena je na trening kampu Fudbalskog saveza – Petrovčani su pobijedili Otrant Olimpik 1:0.

Plašt heroja ponovo je navukao Dejan Boljević – iskusni fudbaler, poput napadača sa istančanim instiktom za gol, fenomenalno se snašao u kaznenom prostoru Ulcinjana, zatresao mrežu i učvrstio svoj tim na visokom drugom mjestu.

<<< Petrovac na pogon kapitena, Zorić i Mornar preplivali Jezero

“Definitivno, prija pogled na tabelu. Teško je reći da smo očekivali jer je konkurencija dosta jaka, što smo najbolje vidjeli po nastupima naših predstavnika ove sezone u Evropi, ali može se reći da smo priželjkivali. Jasno je bilo već tokom pripremog perioda da je stručni štab napravio dobro izbalansiranu i veoma kvalitetnu ekipu, te smatram da smo trenutno zasluženo na drugom mjestu”, poručio je za Lob sport Boljević.

Petrovčani slave velika tri boda, Foto: FSCG

I u prvom krugu su Petrovčani i Ulcinjani imali zanimljiv okršaj koji je poslije pet golova na stadionu “Mitar Mićo Goliš” riješen u korist domaćina.

“Prava timska pobjeda. U svakom momentu znali smo šta hoćemo, osim posljednjih 15 minuta kada smo svjesno prepustili inicijativu protivniku. Kontrolisali smo utakmicu, čitava ekipa je bila na fenomenalnom nivou i zasluženo smo upisali važnu pobjedu”.

Gol na Starom aerodromu bio je već četvrti u režiji našeg sagovornika! Iskusni lijevi bek, po potrebi i štoper, pokretačka je snaga glavnog oružja Petrovca u tekućoj sezoni – prekida. U karijeri koja traje više od 15 godina nikada nije imao ovakav golgeterski učinak – u čemu je tajna?

“Volio bih da znam, a pogotovo bih volio da sam je ranije otkrio”, kroz smijeh nam govori Boljević i nastavlja:

“Dosta vremena posvećujemo prekidima, imamo izvanredne izvođače, ali i skakače, tako da protivničke ekipe ne mogu da se koncentrišu na samo jednog igrača. Nije mi bilo strano i u prošlim klubovima da zatresem mrežu, međutim, ova sezone je, što se tiče mog golgeterskog učinka, počela i bolje nego što sam očekivao”.

Ništa, dakle, nije “preko noći” nastalo u slučaju Petrovčana. Imaju kvalitet, ali i ono što je preduslov za uspjeh – zajedništvo.

“Hemija i posvećenost ekipi, koju je stručni štab zajedno sa igračima napravio, naše je najjače oružje. Jasno je da ova ekipa ima i veliki individualni kvalitet, ali bezbroj puta se pokazalo da bez hemije, discipline i posvećenosti, to nije dovoljno”.

Samo su Milan Vukotić (Budućnost) i Vasko Kalezić (Sutjeska) postigli više golova od Boljevića – po pet, Foto: FSCG

Boljević i drugovi, svjesni da nakon šest pobjeda u 11 susreta uvažavaju respekt svih aktera CFL-a, trudiće se da ne izgube trijumfalni ritam…

“Rano je za bilo kakve prognoze. Trudimo se da ne gledamo dalje od narednog meča. Jasno je da je ovo liga gdje svako svakoga može da dobije i malo opuštanje može skupo da košta”.

Od šest trijumfa čak četiri ostvarena su u gostima – jučerašnji u Podgorici, te protiv Sutjeske u Nikšiću, Bokelja u Kotoru i Mornara u Baru.

“Mislim da je u pitanju način koji stručni štab potencira od početka – nevažno je da li smo domaćini ili gosti, cilj je uvijek tri boda, bez kalkulisanja. To za sada daje rezultate”.

U sportu je teren jedino mjerilo, ali na primjeru Petrovca osjeća se fenomenalna sinergija uprave kluba i igračkog kadra. Pametno su birali pod Malim brdom, a od svih novajlija učinkom su se posebno istakli donedavni vezista Jezera Marko Šimun, njegove kvalitete je Lob Sport odavno prepoznao, te Argentinac Dijego Kastanjeda – obojica su po tri puta tresli protivničke mreže.

“Uprava je odradila odličan posao ljetos. Prvo, sačuvajući nosice igre iz prošle sezone, a onda dovodeći prave igrače na pozicijama gdje su nam nedostajala pojačanja. Fudbalskim žargonom, Šimun i Kastanjeda su najviše ‘napunili oči’, ali nikako ne možemo da zaboravimo Aleksandra Kapisodu, Aleksu Golubovića i Rodriga Fausta, pokazali su da su prava pojačanja i odigrali su fantastičan dio prvenstva”.

Zbog obaveza omladinaca Budućnosti u kvalifikacijama za Ligu šampiona, meč između prvotimaca Plavih i Petrovčana, stavljen je na “stand by” modu. Da li Petrovac može da zaprijeti lideru?

“Trudili smo se do sada da ne prijetimo, već da se fokusiramo na svoje igre, pa planiramo da tako ostane u narednom periodu. Budućnost se izdvaja kao glavni konkurent za titulu, definitivno zbog igračkog kadra i partija koje pruža, ali vidjećemo šta će donijeti nastavak prvenstva”.

Boljević je sa jermenskim Alaškertom 2021. igrao grupnu fazu Lige konferencije, Foto: EXPA/ Johann Groder/PIXSELL

Za svoj fudbalski hleb Dejan Boljević je, računajući Crnu Goru i Srbiju, igrao u devet država – Slovačkoj, Uzbekistanu, Malti, Rusiji, Kazahstanu, Jermeniji i Češkoj. Odbrani donosi iskustvo i stabilnost, a očigledno je i u napadu postao “ubitačna oštrica”.

“Osjećam se privilegovanim što sam uspio, prije svega, da upoznam razne kulture i da živim u mnogim zemljama zahvaljujući fudbalu. Plan za dalje ne postoji, bitno je da uživam, radujem se svakom narednom treningu i utakmici. Trudio sam se uvijek da brinem o svom tijelu, pa mi vjerovatno to dosta olakšava da podnesem napore i igram na nivou koji stručni štab traži od mene”, poruka je Boljevića koji će u maju proslaviti 35. rođendan.

Prvi put je iz Crne Gore otišao prije 14 godina, pa je i dovoljno kompetentan da govori o vrlinama i manama crnogorskog klupskog fudbala…

“Prvi utisak je da može bolje, te da su infrastruktura i tereni glavni problem. Raduje da se nešto radi po tom pitanju, ide se naprijed i nadam se da će se još više ulagati. Kvaliteta definitivno ima, tu su i zanimljivi mladi igrači, a pokazale su i ljetos naše ekipe u Evropi da vrijede. Nadam se da će liga ići uzlaznom putanjom”, zaključio je Boljević.

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare