IGOR VUJAČIĆ

“Oporavak je prošao dobro, motivacija je uvijek na nivou kada se igra za Crnu Goru”

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Povratak Igora Vujačića biće od velikog značaja za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore, pogotovo ako se zna da Stefan Savić zbog povrede neće moći da pomogne Hrabrim sokolima u predstojećim duelima Lige nacija u Turskoj i Velsu. Stameni štoper Rubina iz Kazanja stigao je na okupljanje naše reprezentacije u dobroj formi.

Motivacija je uvijek na nivou. Što se tiče moje povrede, oporavak je prošao dobro, odigrao sam posljednja tri meča za klub, tako da spreman sam na velike borbe, kao i uvijek”, poručuje Vujačić.

>>>“Bez daljnjeg, ovo su najbitnije utakmice”

Pa iskustvu u nacionalnom timu, uz Stevana Jovetića i još nekoliko igrača je među iskusnijima, ali, najbitniji je tim.

Ja sam uvijek davao svoj maksimum, tako će biti i sada. Da li sam lider? Možda sa najviše utakmica u dresu nacionalnog tima i najveća je odgovornost na meni. Ali opet, mi smo tim. Treba svi da pruže maksimum i da pokušamo da napravimo dobar rezultat. Što se tiče Stefana, ne moramo da trošimo riječi na to koliko nam znači, ali, u ovom trenutnu nije spreman. Ko god da bude umjesto njega nadam se da će dati maksimum i da ćemo napraviti dobar rezultat”, jasan je Vujačić.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Fudbaleri bez bodova čekaju drugi ciklus u Ligi nacija. U duelu protiv Velsa nisu imali sreće, promašili su veliki broj šansi i pokušaće da poprave utisak u predstojećim duelima. Prvi protivnik je Turska.

Turska je u naletu. Gledali smo ih svi na Evropskom prvenstvu. Imaju puno pojedinaca koji igraju u ozbiljnim klubovima. Na nama je da se spremimo što bolje i pružimo maksimum, pa da vidimo hoće li biti dovoljno za povoljan rezultat. Igramo kod njih. Sigurno da će biti dobra atmosfera. Gledali smo na Euru da su dobri u traniziciji. Moramo da obratimo pažnju na sve, individualno su jako dobri”, nema dilemu snažni fudbaler.

>>>Poziv za petoricu igrača, četiri su iz domaće lige

Iz utakmica sa Islandom u Rejkjaviku i Velsom u Nikšiću mogu da se izvuku pouke šta je potrebno iskorijeniti u narednim duelima.

Taj neki pad koncentracije u prvoj utakmici pri defanzivnom prekidu, to su neke stvari gdje bi trebali da preuzimamo veću odgovornost i da takve stvari ne bi smjele da se dešavaju u budućnosti na ovom nivou”, kaže Vujačić.

Reprezentacija predstojeće susrete čeka sa četiri uzastopna poraza, računajući i prijateljske utakmice.

Nije prijatno sigurno. Mečevi sa Turskom i Velsom dolaze u teškom momentu za nas. Ali, ne možemo da biramo utakmice. Igramo za reprezentaciju. Moramo da damo svoj maksimum i na kraju ćemo vidjeti da li će to biti dovoljno da napravimo dobar rezultat”, zaključio je štoper Rubina.

Meč sa Turskom je u petak od 20.45 sati.

Standings provided by Sofascore
970x250
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare