Šampionski sprint

Budućnost na pol poziciji, Sutjeska rasterećenija (foto: FSCG)

Cijela sezona fudbalera Budućnosti i Sutjeske staje u poslednjih 90 minuta. Novi-stari prvak Crne Gore odlučivaće se u poslednjem kolu koje je ne programu sjutra od 18 časova.

>>> Napetost dostiže vrhunac – osmi put odluka pada u posljednjem kolu

Da ne zapostavimo Dečić i Arsenal, koji se bore za Evropu (Jedinstvo nema licencu), ali iskreno i bez dileme samo se šampion pamti, a vlasnik plemenitog metala se bira između podgoričkih i nikšićkih plavo-bijelih.

Budućnost sjutra gostuje Mornaru, a Sutjeska putuje na megdan Tivćanima u Radanoviće.

Foto: FSCG

Najveći rivali su poravnati na vrhu tabele sa po 67 bodova, ali Podgoričani u šampionski sprint ulaze sa pol pozicije, je imaju bolji međusobni skor od fudbalera sa stadiona kraj Bistrice.

>>> Džudović: Momci gore od želje da pokažu koliko vrijede i da donesu titulu u Podgoricu

>>> Pred odlučujućih 90 minuta borbe za titulu: Savez prema nekima fer, prema Budućnosti nefer

Ekipa iz glavnog grada je slavila u dva derbija ove sezone dok su dva završena remijem. U petom kolu, 20. avgusta slavila je Budućnost pod Goricom 2:0 golovima Andrije Ražnatovića u 64. i sadašnjeg igrača belgijskog Lomela, Lazara Mijovića u 78. minutu. U Nikšiću je 30. oktobra strijelac jedinog gola bio Marko Mrvaljević u 44. minutu, dok su 4. marta u Podgorici strijelci u remiju (1:1) bili Vladan Adžić za domaće u 48. i Vuk Striković u 20. minutu za goste. Ako na kraju ne odbrane titulu, Nikšićani će sigurno proklinjati 29. april i poslednji derbi. Najbolji strijelac crnogorskog šampionata, Tajron Konrad je u 11. i 37. minutu donio domaćima dva gola viška, ali su za potpunu defanzivu u drugom poluvremenu kažnjeni pogocima Marka Simića u 67. i Balše Sekulića u 83. minutu (2:2).

Foto: FSCG

Činilo se da se titula vraća u Podgoricu i da će to biti poznato i prije poslednjeg kola. Spremali su “varvari” u prošlom kolu proslavu, ali hladan tuš pod Goricom. Jezero je odnijelo sva tri boda (1:3) i slavlje je odloženo za četiri dana, ako naravno “plavima” ne presjedne izlet u Bar. Mornaru gori pod nogama, samo dva boda je iznad zone baraža za opstanak i neće se pomjeriti Džudovićevom timu. Neće se ni u Radanovićima pomjeriti Arsenal ekipi Sutjeske. Tivćani sanjaju izlazak u Evropu u debitantskoj sezoni među najboljim crnogorskim timovima.

Foto: FSCG

Zbog svih dešavanja u pretposlednjoj rundi sigurno da je nervoza veća u podgoričkom taboru. Nikšićani su se praktično bili oprostili od titule tako da će rasterećenije ući u poslednjih 90 minuta. Treba napomenuti da Brnovićev tim čeka i finale Kupa u Podgorici u ponedjeljak od 20.30 časova, upravo protiv Arsenala.

>>> Napadač Mornara koji je u dresu Budućnosti osvojio četiri trofeja za LOB SPORT: Emocija nema, moramo da ispunimo cilj

>>> “Budućnost je pod većim pristiskom, vjerujemo da ćemo postati šampioni”

Budućnost i Sutjeska će biti oslabljeni u poslednjem kolu. Podgoričani će u Baru nastupiti bez Vladana Adžića, dok sa nikšićkom ekspedicijom u Radanoviće ne idu Dušan Živković, Tajron Konrad i Srđan Krstović, a pod znakom pitanja je nastup Srđana Krstovića.

40
Ko osvaja titulu?

Konrad će tako ostati na 26 golova. Sjajnom Holanđaninu će pripasti priznaje za najboljeg strijelca prvenstva. Ipak, ofanzivac iz Roterdama nije uspio da obori rekord Ivana Boškovića koji je u sezoni 2009/10. postigao 28 golova u dresu Grblja.

Foto: FSCG

>>> Apel Varvara uz baklje i vatromet: Budite ponos grada, svi za Bar!

>>> Vojvode pred utakmicu sezone: Snagom grla i dlanova, svi u Radanoviće!

U navijačkim armijama je sve u najboljem redu. “Varvari” i “vojvode” su pozvali svoje drugove i saborce na mobilizaciju, najavili pohod na primorje. Gledaće se u Baru i Grblju, nadamo se, dobar fudbal, ali će Podgoričani i Nikšićani takođe gledati i u telefone, tačnije u rezultate uživo i strahovati kada se na displeju pojavi crvena tačka i napis “big chanse” na meču u kojem igraju njihovi rivali za šampionski lovor.

>>> 2. CFL: Fudbal i matematika u posljednjem kolu kroje sudbine za baraž i opstanak