Petrović donio Budućnosti šestu titulu

Slavlje fudbalera Budućnosti sa navijačima (foto: FSCG)

Budućnost je novi šampion Crne Gore u fudbalu. Plavo-bijeli su u prošlom kolu propustili prvu meč loptu, ali su savladali Mornar u Baru 1:0 (1:0) i prigrabili šestu titulu državnog prvaka u poslednjem činu drame, nikad neizvjesnijeg šampionata.

Veliko breme je plavo-bijelima palo sa leđa već u 6. minutu, kada je Zoran Petrović iz drugog pokušaja matirao Stefana Popovića. Nakon kornera, visoki Podgoričani je bio najviši u skoku, golman domaćih odbio, a bivši napadač OFK Titograda, Iskre i Jabloneca doveo odbitak pospremio u mrežu.

Mogao je Aleksandar Vujačić već u sledećem napadu da šokira bivši tim, ali je Damjan Dakić u poslednjem trenutku osujetio pokušaj robusnog špica Barana.

Još jedan bivši fudbaler Budućnosti, Fatos Bećiraj je u 12. minut šutirao sa svega četiri metra, Uroš Ignjatović je omeo nekadašnjeg reprezentativca Crne Gore i lopta je završila preko prečke.

>>> Pirova pobjeda Sutjeske, Arsenal ide u Evropu

Mogao je Petrović do drugog gola u 27. minutu. Balša Sekulić je oštro šutirao iz mrtvog ugla, Popović odbio, štoper Mornara izbio ispred Petrovića.

Na isteku poslednjeg minuta prvog poluvremena, Andrija Kaluđerović se ubacio iza leđa odbrane gostiju, dobro šutirao, ali je Đorđije Pavličić sačuvao mrežu plavo-bijelih.

Gosti su mogli da zaključe meč u 62. minutu. Vasilije Terzić je centrirao sa lijeve strane, Sekulić zakačio loptu glavom, nezgodno po Popovića, koji je ipak refleksom mačke uspio da interveniše.

Ipak, nije bilo straha za izabranike Miodraga Džudovića. Kontrolisali su dešavanja na terenu, bili bolji rival, imali i stopostotu šansu Marka Mrvaljevića i mirno utakmicu priveli kraju za veliko slavlje.

Sa druge strane, Mornar će morati u baraž za opstanak, pošto je Jezero na svom terenu savladalo Dečić i preskočilo Barane na sedmom mjestu.

Kroz doigravanje će opstanak tražiti i Rudar.

U kvalifikacije za Ligu konferencija će Sutjeska i Dečić.

REZULTATI

Arsenal – Sutjeska 0:1 (0:0)

Grivić 75

Jedinstvo – Rudar 3:4 (2:1)

Bojić 3, Kolić 7, Korać 60 – Janketić 15, 80, Golubović 72, Kovačević 89

Jezero – Dečić 2:1 (1:0)

Redžepagić 16, Škrijelj 79 – Vušurović 71

Mornar – Budućnost 0:1 (0:1)

Petrović 6

OFK Petrovac – Iskra 4:1 (3:0)

Boričić 9, Adžović 11, Mendi 34, Femić 90+2 – Popović 72

970x250