Partizan i Olimpija će igrati utakmicu koja nije kao ni jedna prethodna

foto: ABA liga

Budućnost je u utorak na neslavan način završila sezonu u ABA ligi. Zvezda je napredovala u finale, a ime rivala će čekati najmanje do 30. maja. Svoju polufinalnu seriju Partizan i Cedevita Olimpija otvaraju tek u nedjelju od 19.30 časova u beogradskoj “Areni”.

Cedevita Olimpija je tim sa kojim smo u poslednje dvije sezone igrali veoma izjednačene utakmice. Praktično, uvijek su se te utakmice odlučivale u poslednjim posjedima. To je dovoljno iskustvo da znamo šta nas očekuje. Izuzetno dobra ekipa, ali naravno naše ambicije su da u prvoj utakmici ostvarimo povoljan rezultat i da u Ljubljanu odemo sa vođstvom u seriji. Cilj ostaje isti, a to je da se plasiramo u finale, istakao je trener Partizana, Željko Obradović

>>> Raspored koji nikome ne odgovara

Ljubljančani su čekali čak 15 dana između kraja četvrtfinala i početka polufinala plej-ofa.

Željno iščekujemo polufinale i duele sa atraktivnim protivnikom, četvrtfinalistom Evrolige. Međusobni skor u ovoj sezoni između Partizana i nas (1-1) sada nije bitan. Plej-of je druga vrsta takmičenja. Odbrana, skok i trenutna forma će biti odlučujući faktor. Naravno, iskustvo je na njihovoj strani, ali svoje slabosti moramo nadoknaditi na drugačiji način. Ako ne budemo igrali najbolje što možemo u defanzivi i ako nemamo kontrolu nad skokom, nećemo imati šanse da pobijedimo i to znamo“, rekao je šef stručnog štaba Cedevita Olimpije, Mirsad Alilović.