Rodrigo uzdrmao Sevilju uoči finala sa Romom

Rodrigo junak Reala. Foto: Mohammad Karamali/DeFodi Images/Pixsell

Osmi put u posljednjih devet međusobnih susreta Real je pobijedio Sevilju. Ovog puta na njenom Ramon Sančez Pichuanu – 1:2 u pretposljednjem 37. kolu La Lige.

Andalužani su poveli već u trećem minutu preko Rafe Mira, čiji je gol na prvu stativu predstavljao hladni tuš za goste iz Madrida. Bio je to njegov osmi gol u prvenstvu.

Merengesi su se tražili sve do 29. minuta kada je Rodrigo prekrasno pogodio iz slobodnog udarca i vratio stvari na početak – 1:1.

Sjajni Brazilac odveo je Real do preokreta i, ispostaviće se, konačne pobjede u 69. minutu. Toni Kros pokrenuo je polukontru, a Rodrigo seriju bilijarskih finti krunisao drugim golom na utakmici, odnosno 19. pogotkom u sezoni.

Sastav Karla Anćelotija sada na drugom mjestu ima četiri boda više od trećeg Atletika, koji ima i utakmicu manje, dok je šampionska Barselona nedostižna na vrhu.

Sevilja, koja drži 10. mjesto, posljednji put je pobijedila Real krajem septembra 2018. godine. Tada je bilo 3:0, uz dva gola Andre Silve i jedan Visama Ben Jedera.

Za četiri dana ponos Andaluzije na Puškaš areni u Budimpešti igra finale Lige Evrope protiv Rome (21:00).

Inače, ekipa Žozea Murinja takođe je poražena u prvenstvu od Fiorentine – 2:1.