U SOKOLOVOM JATU: Crnogorski trio u Mađarskoj formula je za uspjeh!

Lagator strijelac u trijumfu Debrecina, FOTO: Lob Sport
Lagator strijelac u trijumfu Debrecina, FOTO: Lob Sport

GOLMANI

Milan Mijatović (Al Adalh, Saudijska Arabija) – Dva puta vadio loptu iz mreže protiv Al Batina – 2:2. Naš prvi golman bori se za goli prvoligaški život, a ostalo je još samo kolo.

Lazar Carević (Vojvodina, Srbija) – Branio i u posljednjem kolu protiv TSC-a (1:1)! Istorijski dan za klub iz Bačke Topole i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Carevića i Vojvodinu čeka borba za Ligu konferencija.

Bojan Zogović (Vlaznija, Albanija) – Proslavio veliku pobjedu u gostima protiv Bilisa – 1:2. Standardni golman kluba iz Skadra igraće kvalifikacije za evropska takmičenja.

Nemanja Lemajić (Ararat, Jermenija) – Dobio priliku protiv “fenjeraša” Lernajina i odlično odradio posao. Sačuvao mrežu u velikoj pobjedi od 3:0.

Filip Đukić (Hvidovre, Danska) – Slavi plasman u elitu! Nekadašnji golman mlade reprezentacije Crne Gore branio u pobjedi nad Vendsiselom 3:2 – čekirana je karta za Superligu!

Danijel Petković (Kišvarda, Mađarska) – Zlatna sredina! Šesto mjeto nakon poraza od Kečkemeta u posljednjem kolu. Branio je posljednja tri meča.

ODBRANA

Igor Vujačić (Partizan, Srbija) – Od duela sa Srbijom igrao je praktično svaku utakmicu po 90 minuta u crno-bijelom dresu. Tako je bilo i u trijumfu nad Voždovcem – 2:1. Partizan je završio na četvrtom mjestu i igraće kvalifikacije za Ligu konferencija.

Žarko Tomašević (Astana, Kazahstan) – Drugu utakmicu zaredom ekipa na čelu sa našim iskusnim defanzivcem nije primila gol. Novih 90 minuta za Tomaševića u remiju protiv Atiraua.

Risto Radunović (FCSB Steaua, Rumunija) – Tim se nije oporavio od teškog poraza protiv Farula kada je i izgubio šansu za titulu. U posljednjem kolu težak poraz našeg reprezentativnog lijevog beka i drugova od Rapida iz Bukurešta – 1:5. Radunović je tokom sezone bio najstandardniji u ekipi Steaue.

Marko Vešović (Karabag, Azerbejdžan) – Posljednje kolo je bila fešta, odnosno proslava titule sa navijačima! Zbog toga je i igrao samo 27 minuta u trijumfu nad Turanom 3:1. Odlična sezone za našeg iskusnog bočnog fudbaler.

Marko Vukčević (UTA Arad, Rumunija) – Statistika kaže da je nekadašnji desni bek Budućnosti najbolje ocjenjeni fudbaler u svom timu. UTA je počela borbu za prvoligaški život i u baražu igrala bez golova protiv Glorije Buzau u gostima.

Marko Roganović (Laći, Albanija) – Odigrao je nekadašnji bek OFK Titograda 33 utakmice u elitnom šampionatu Albanije. Za kraj sezone odlična partija i pobjeda nad Kastriotijem 3:0. Za dva boda je Laći izvisio za Evropu.

Stefan Milić (Septemvri Sofija, Bugarska) – Odličnom reakcijom, glavom, nekadašnji štoper Budućnosti namjestio je gol, ali to je bilo nedovoljno. Poraz na gostovanju Hebaru 3:1. Miliću i drugovima iz ruku klizi status prvoligaša. U narednom kolu, protiv Spartaka u Varni, nemaju pravo na poraz.

Saša Balić (Dinamo Batumi, Gruzija) – Odigrao je cijeli derbi protiv Dinama u Tbilisiju i radovao se pobjedi – 1:2. Batumi je lider prvenstva.

Meldin Drešković (Debrecin, Mađarska) – Sigurno je zadovoljan debitantskom sezonom! Odigrao je 24 meča u Mađarskoj, u posljednjem duelu bio vrlo dobar, a Debrecin je savladao Ujpešt 2:0. Treće mjesto i potvrda da će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope.

Andrija Krivokapić (Džiugas, Litvanija) – Igrao posljednjih 30 minuta u porazu na gostovanju Suduvi 1:0.

Nemanja Mijušković (Legnica, Poljska) – Makar je na kraju sa saigračima uspio da sačuva mirnu mrežu u posljednjem kolu protiv Gornika – 0:0. Legnica nije imala tim za Ekstraklasu – završila je na posljednjem mjestu. Mijušković je odigrao 28 ligaških mečeva i postigao dva gola.

Marko Bugarin (Spartak Subotica, Srbija) – Cijeli meč je odigrao u Surdulici proti Radnika – bilo je 2:2. Spartak je opstao u eliti.

Emrah Klimenta (Okland Ruts, SAD) – Nekadašnji reprezentativac odigrao je cijeli meč u trijumfu nad San Dijegom 2:0. Dobio je i žuti karton.

Nikola Kumburović (Turan, Ubekistan) – I dalje čeka na prvu pobjedu! Poraz na gostovanju Andižanu 2:1. Inače, igra svaki meč od prvog do posljednjeg minuta.

Miloš Milović (Navbahor, Ubezkistan) – U fromi je reprezentativca! Novih 90 minuta u pobjedi nad Olimpikom 2:1 za potvrdu prvog mjesta na tabeli.

Milović (pored golmana) igra odlično u Uzbekistanu, FOTO: pfcnavbahor.uz

VEZNI RED

Vladan Bubanja (Lokomotiva, Hrvatska) – Najbolji pojedinac tima iz Zagreba u posljednjem kolu i remiju bez golova protiv Varaždina. Bubanja je odličnim partijama u Hrvatskoj stigao do dresa reprezentacije. Lokomotiva je bez problema sačuvala prvoligaški status.

Driton Camaj (Kišvarda, Mađarska) – U porazu na gostovanju Kečkemetu odigrao 22 minuta. Kišvarda na kraju šesta, u konkurenciji 12 klubova. Camaj je sa šest ligaških golova treći strijelac ekipe.

Marko Janković (Karabag, Azerbejdžan) – Za njega pola sata u slavljeničkoj atmosferi i pobjed nad Turonom 3:1. Naš reprezentativac bio je jedan od najboljih igrača Karabaga i kompletne lige Azerbejdžana.

Stefan Lončar (Debrecin, Mađarska) – Transfer iz Novog Pazara u Mađarsku bio je prava stvar. Naigrao se Nikšićanin u Debrecinu, opet postao reprezentativac, a u posljednjem kolu, u trijumfu nad Ujpeštom (2:0), igrao je 89 minuta.

Miloš Raičković (Aktobe, Kazahstan) – Solidan u važnoj pobjedi nad Kaisarom u gostima (0:1). Dobio žuti karton, a napustio teren u 68. minutu. Standardan je prvotimac u dresu nekadašnjeg šampiona Kazahstana.

Omar Sijarić (Aue, Njemačka) – Odigrao 65 minuta u goleadi protiv Bajrota – 3:3. Aue je sačuvao status trećeligaša Njemačke. Sijarić je u 25 prvenstvenih utakmica potpisao tri pogotka.

Mirnes Pepić (Mepen, Njemačka) – Kompletno drugo poluvrijeme odigrao protiv drugog tima Frajburga – na kraju poraz 2:0. Mepen je nažalost ispao iz Treće lige.

Milan Vukotić (Zrinjski, BiH) – Proveo na terenu 71 minut. Zrinjski, koji je ranije osvojio titulu prvaka države, poražen u rezultatsko nebitnom meču protiv Tuzle 3:0.

Nebojša Kosović (Meižu, Kina) – Igra sve više nakon teške povrede ligamenata koljena. Upisao 67 minuta u porazu od Šenžena 3:2. Dobio i žuti karton.

Ognjen Bakić (Osijek, Hrvatska) – Naš 20-godišnji mladi reprezentativac ušao u finišu utakmice protiv Rijeke duel je završen bez pobjednika, 1:1. Bakićev cilje je da se naredne sezone izbori za što veću minutažu.

Deni Hočko (Pafos, Kipar) – Trijumf nad Apolonom 2:1 u posljednjem kolu. Odigrao je Hočko 20 utakmica u prvenstvu, a ekipa je na kraju osvojila četvrto mjeto – tri boda nedostajalo je do evropske scene.

Dušan Lagator (Debrecin, Mađarska) – Maestralna akcija crnogorskih fudbalera kod prvog pogotka. Nakon kornera Drešković je asistirao Lagatoru koji je glavom zakucao loptu u mrežu! Bio je to drugi pogodak u sezoni za fudbalera koji jednako dobro može da pokrije poziciju štopera i zadnjeg veznog.

Goran Milojko (Kaisar, Kazahstan) – Cijeli meč proveo na terenu u porazu od Aktobea – 0:1.

Edvin Kuč (Balkani, Kosovo) – Kapitenski je odigrao i posljednju utakmicu sezone – bio je starter u remiju protiv Gjilanija 1:1. Za Kuča odlična godina, nova titula na Kosovu.

Marko Miličković (Žalgiris, Litvanija) – Jedan od najboljih u derbiju zemlje košarke! Dao gol za 1:0, na kraju se radovao pobjedi protiv Panevežisa 2:1. Ekipa je dva boda daleko od vrha.

Jovan Čađenović (Panevezis, Litvanija) – Vezao je tim treću utakmicu bez pobjede. Čađenović je igrao cijeli derbi u kojem je Panevežis poražen od Žalgirisa 2:1.

Nikša Vujanović (Voždovac, Srbija) – Ulaskom na terenu u 55. minutu razdrmao je ekipu. Voždovac je uspio da smanji, ali ne i da izjednači protiv Partizana – na kraju poraz 2:1. Vujanović se tokom sezone Superlige jednom upisao u listu strijelaca.

NAPAD

Milutin Osmajić (Vizela, Portugal) – Tačku na blistavu sezonu stavio je pogotkom protiv giganta iz Lisabona – Sportinga! Na kraju poraz 2:1, ali Vizela mora biti zadovoljna jer je sačuvala prvoligaški status. Osmajić je bio ubjedljivo najbolji fudbaler u ekipi sa osam prvenstvenih golova.

Uroš Đurđević (Sporting Hihon, Španija) – Povreda, slabi rezultati – teška sezona za agilnog napadača. U posljednjem kolu igrao je cijeli meč, ali i pretrpio poraz kod kuće od Ponferadine 4:1. Hihon je na kraju uspio da sačuva status drugoligaša.

Dušan Bakić (Dinamo Minsk, Bjelorusija) – U gradskom derbiju protiv Minska igrao svih 90 minuta – na kraju 1:1. Bakić i drugovi lideri su šampionata.

Nikola Vujnović (Gorica, Hrvatska) – Protiv šampiona Dinama odigrao cijelo drugo poluvrijeme, ali bez konkretnijeg učinka. Zagrepčani slavili kod kuće 4:1, ali Gorica je opstankom ispunila zacrtano.

Neđeljko Kovinić (Zlin, Češka) – Ušao u finišu utakmice protiv Brna – 0:0. Bivši napadač Bokelja dao je tri gola u prvenstvu.

Ivan Vukčević (Vojvodina, Srbija) – Nekadašnji napadač Zete odigrao je 25 minuta u Bačkoj Topoli protiv TSC-a 1:1. Ove sezone nije mnogo igrao, ali upisao je dvije asistencije.

Uroš Đuranović (Kolubara, Srbija) – Za kraj sezone odigrao fantastičnu utakmicu. Ušao u 56. minutu, pri rezultatu 0:0, a onda postigao gol i upisao asistenciju u pobjedni nad Radničkim iz Niša 2:1. Da Kolubari nijesu oduzeti bodovi zbog skandala o namještanju utakmica, klub iz Loznice bi bez problema ostao superligaš.

Boris Kopitović (Tampines, Singapur) – Drugo kolo zaredom čovjek je odluke. Ovoga puta u gostima protiv DPMM-a, bilo je 0:1. Pogodio je u 54. minutu i lansirao ekipu na vrh tabele!

Igor Ivanović (Bunjodkor) – Odigrao cijelu utakmicu. Ivanović i saigrači remizirali sa Metalurgom (1:1) koji sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Vesko Stešević, a asistira mu Nenad Vukčević.

970x250