Ključnih 48 sati za Kontea i Totenhem

Remi sa Sautemptonom je bila inicijalna kapisla za trenera Spursa da zatraži otkaz, a to je veoma odjeknulo u javnosti, tako da su pojedini igrači i uprava sada kritički nastrojeni prema Konteu.
Očigledno je da italijan nije uspio da nametne pobjednički mentalitet koji ga je krasio godinama unazad, štaviše vjeruje da su neki igrači zadovoljni u “zoni komfora” i da ne žele da je napuste.
Smjenjivali su ga poslednjih mjeseci, dovodila su se u pitanja razna imena i povratnici (Maurisio Poketino, Luis Enrike, Tomas Tuhel), ipak izgleda da se kraj avanture u Londonu bliži.

Prethodne sezone Totenhem je uspješno hvatao korak sa Arsenalom, dok ove sezone ekipa Mikela Artete pretenduje da osvoji premijer ligu, Totenhem stagnira.

Na ovo dešavanje osvrnuo se i legendarni Geri Nevil koji je mišljenja da trebaju da puste Kontea da radi svoj posao.

Bilo kako bilo, Totenhem je i dalje na poziciji koja vodi u Ligu šampiona, ali mu za vratom diše uvijek neugodni Njukasl koji samo čeka kiks prvog ispred sebe ne bi li se dočepao četvrte pozicije.

Težak posao i za upravu i za trenera londonskog kluba, ono što je sigurno je da Antonio Konte i ukoliko dobije otkaz njegova Italija i njemu dobro znani klubovi ga čekaju sa dosta optimizma.




970x250