Poigravanje Budućnosti za 15. titulu

Foto: KK Budućnost Voli

Metla u finalu plej-ofa Prve lige za košarkaše. Budućnost Voli odigrala je nevjerovatan treći meč u seriji, slavila 103:87 i sa 3:0 podigla još jedan trofej. Petnaesti od obnove nezavisnosti i još jednom potvrdila da joj nema ravnih u domaćim okvirima.

Treći meč bio je praktično egzibicija, jer je ekipa Petra Mijovića odigrala nevjerovatno prvo poluvrijeme. Džej Džej O’Brajen je najavio da će ovo biti trijumfalna noć za Plave koji su u prvih 20 minuta postigli 68 poena, od čega je krilni centar ubacio 22. Letjela je Budućnost, pogađala iz svih pozicija, a već na poluvremenu daleko je prebacila prosjeke trojki ove sezone u ABA ligi i Evrokupu.

Jednostavno, na terenu je postojao samo jedan tim. Iako su Studenti željeli da produže seriju, ostalo je samo na toj želji. Jer, očajan početak meča i 13:4 nakon samo dva minuta igre bilo je dovoljan pokazatelj. Prednost je samo rasla, a u posljednjem minutu prve četvrtine bilo je 32:18.

>>> MIJOVIĆ: Nisam očekivao da ide glatko, ono što je stavljeno ispred mene kao cilj – ispunjeno je

I već tada je moglo da se nasluti ko će biti pobjednik. Četa Andreja Žakelja nije mogla da isprati strašan ritam O’Brajena, Erika Grina, Suada Šehovića i ostalih koji su zatrpali koš nominalnih gostiju večeras.

Nakon prvog dijela semafor u “MoračI” pokazivao je 68:44. A u nastavku – sve je više ličilo na trening meč, nego na meč finala. Pokušavali su Studenti, krenuli na sve ili ništa, u nekoliko momenata povezali nekoliko dobrih napada, ali sve je bilo uzalud. Prednost je bila prevelika.

I ovog puta je Mijović posljednjih nekoliko minuta pružio šansu juniorima koji su se našli u rosteru, Budućnost je prebacila stotku.

Za 3:0. I titulu. Titulu koju je Petar Mijović zacrtao kada je preuzeo plavo kormilo. Ali jasno je – titulu koja teško da može da “opere” onakvo ispadanje iz polufinala plej-ofa regionalnog takmičenja.

Najefikasniji u večerašnjoj pobjedi bio je O’Brajen sa 30 poena, Grin i Igor Drobnjak su ubacili po 16, a dvocifreni su još bili Aleksa Ilić i Trej Bel Hejns.

>>> ŽAKELJ: Od prve utakmice nismo bili na nivou

Na drugoj strani 16 poena Davida Mirkovića, 12 Emira Hadžibegovića, 11 Matea Drežnjaka, te deset Vasilija Baćovića.

Slijedi ljeto. Svako prije ovoga donosilo je mnogo toga kada je crnogorski šampion u pitanju. A, čini se da će ovo biti posebno turbulentno. Brojne velike odluke su ispred Podgoričana, odnosno ispred čelnih ljudi kluba.