MIJOVIĆ: Nisam očekivao da ide glatko, ono što je stavljeno ispred mene kao cilj – ispunjeno je

Foto: KK Budućnost Voli

Ubjedljivo, lako i sigurno. Iako to niko nije očekivao, košarkaši Budućnost Volija postali su šampioni Crne Gore, 15. put od obnove nezavisnosti.

Uspio je Petar Mijović da pronađe “žicu” i da razdrma ekipu nakon teškog ispadanja iz polufinala ABA lige i okiti se još jednom titulom prvaka države.

Mislim da smo se opravdano pribojavali ovog finala, obzirom na kvalitet koji je prikazao SC Derbi tokom čitave sezone, a posebno na ono što su prikazali u četvrtfinalu protiv Partizana. Mi nismo bili u najboljem ambijentu, ali i u ovom, izmijenjenom rosteru smo izvukli maksimum. Nisam očekivao da ide ovako glatko, bez obzira na ubjedljive pobjede mislim da je SC Derbi bio izuzetan rival. Čestitam im na tome, a naravno čestitam i mojim momcima. Imali su motivaciju i dobar odnos“, rekao je Petar Mijović nakon meča.

Slijedi ljeto, budućnost mladog stručnjaka koji je i ovog puta uspio da, koliko-toliko, ugasi požar nije poznata.

Ono što je postavljeno ispred mene kao imperativ je ispunjeno – da se prođe Mega u četvrtfinalu ABA lige i da se osvoji domaća titula. To smo uradili. Međutim, morali smo da budemo mnogo bolji u polufinalu protiv Zvezde. Što se tiče mog statusa, rano je da se priča o svemu tome. U dogovoru sa klubom sigurno ćemo lako doći do rješenja“, dodao je Mijović.

Igor Drobnjak bio je jedan od trojice domaćih iskusnih košarkaša koji su bili u rosteru tokom ove finalne serije.

Opravdali smo ulogu favorita, iako je bilo teško poslije cijele sezone, naročito nakon polufinala protiv Zvezde. Ali, skupili smo se i slavili. Sjajno je što su mlađi momci dobili prostor, treba ih što više forsirati“, istakao je Drobnjak.