Prvoligaški fudbal igraće se i naredne sezone na “Topolici” – Mornar rutinski u Beranama

Foto: FSCG

Spuštena je zavjesa na crnogorski klupski fudbal za sezonu 2022/23.

U posljednjem meču Mornar je slavio u gostima protiv Berana – 2:0 i tako ukupnim rezultatom 4:0 obezbijedio opstanak u 1. CFL.

Nakon što su pobijedili i u prvom meču (2:0) danas su samo potvrdili svoj kvalitet i naredne sezone biće u društvu najboljih.

Već u 12. minutu prvi put su Barani zaprijetili. Marko Ćetković je zaprijetio sa nekih 20 metara nakon što mu je loptu odložio Fatos Bećiraj.

Potom je uslijedio jedan period igre u kojem nije bilo šansi. Sve do 39. minuta. Ponovo je Bećiraj asistirao, ovog puta Škrijelju čiji je šut iz neposredne blizine golu zaustavio golman Berana, Bećić.

Dva minuta kasnije nije bilo spasa odbrani domaćina. Nakon što Jeknić nije uspio da nasigurnije izbaci loptu iz svog kaznenog prostora, Rodni je glavom asistirao Bećiraju koji je ostao sam na 5-6 metara od gola i pogodio mrežu. Beranci su tražili ofsajd, ali je sudija Savović pokazao na centar igrališta.

U samom smiraju prvog dijela igre domaći su došli do jedine prilike u ovom periodu meča. Račić nije baš najbolje reagovao u šesnaestercu Mornara, lopta nakon gužve dolazi do Čađenovića koji šutira sa nekih 16 metara, ali malo pored gola.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Mornar je poveo sa 2:0. Škrijelj je sjajno ostavio loptu Ćetkoviću koji ju je majstorski plasirao u mrežu Bećića. U tom trenutku postalo je potpuno jasno da će se prvoligaški fudbal i naredne sezone igrati na “Topolici“.

U 82. minutu Magdelinić imao je veliku šansu da postigne makar počani pogodak za Berane u ovom dvomeču, ali ispriječio se golman Aković.

970x250