Svjetski šampion stigao na Enfild: Mekalister potpisao za Liverpul

Foto: liverpoolfc.com

Već nekoliko mjeseci se šuškalo kako je u pitanju završena priča, a danas je sve to dobilo i zvaničnu potvrdu. Argentinski fudbaler, Aleksis Mekalister novi je fudbaler Liverpula.

Momak koji je na prethodnom Mundijalu podigao Zlatnu boginju sa svojom reprezentacijom dolazi iz Brajtona sa kojim je imao odličnu sezonu u kojoj je izboren i plasman u Ligu Evrope.

Na Enfild dolazi u transferu vrijednom 42 miliona eura, a kroz razne bonuse cijena bi mogla da izađe i na 64 miliona evropskih novčanica. Zadužio je dres sa brojem 10 i nije krio svoje oduševljenje.

Osjećaj je nevjerovatan. Ovo je ostvarenje sna, prosto je nevjerovatno biti ovdje i jedva čekam da počnem. Želio sam da budem tu od prvog dana priprema, tako da je dobro što je sve odrađeno na vrijeme. Radujem se prvom susretu sa saigračima. Bila je ovo fantastična godina za mene – Svjetsko prvenstvo, sve ono što smo postigli sa Brajtonom – ali sad je vrijeme da razmišljam o Liverpulu i pokušam da budem bolji igrač i bolje ljudsko biće svakog dana“, rekao je Aleksis.

Mekalister je veliko pojačanje za ekipu Jirgena Klopa koja je ove sezone totalno podbacila pa će u narednoj morati da igra Ligu Evrope. Ovi konkretni potezi pokazuju ambiciju Redsa da se vrate ekspresno vrate u sam vrh engleskog i evropskog fudbala.