Jelena Despotović mijenja klub, ali ne i državu

Foto: Fradi.hu

Crnogorska rukometašica, Jelena Despotović, nova je igračica vicešampiona Evrope, Ferencvaroša. Promijeniće klub, ali ne i državu s obzirom da je od 2017. u Mađarskoj – prvo noseći dres Debrecina, pa onda Đera.

Osvajačica evropskog zlata sa reprezentacijom Crne Gore, 2012. godine i šampionka Evrope sa ekipom Budućnosti iz 2015. godine danas je i zvanično predstavljena kao nova igračica Fradija.

Ističe da je jako zadovoljna potpisom za Ferencvaroš.

Veoma sam zadovoljna sa ovom prilikom. Radujem se svemu što dolazi. Uzbuđena sam i vidjećemo sve već za mjesec dana. Da, vrlo brzo krećemo“, započinje crnogorska rukometašica.

Na nedavno završenom Fajnal-foru Mađarska je imala dva predstavnika, Jelena ističe da je to veliki uspjeh.

Naravno, uvijek pripremaš sebe za naredni korak u karijeri – ako možeš da postigneš više onda to i uradi, naravno. Mislim da je bitno za cijelu zemlju što ste imali dva tima na Fajnal-foru. To je veliki uspjeh za Mađarsku. Ferencvaroš treba da nastavi ovim putem koji ima. Bilo je nevjerovatno na Fajnal-foru

Posebno je istakla navijače Fradija za koje kaže da su osmi igrač na terenu.

Sada treba da idemo svi zajedno i da se borimo sljedeće sezone, pa ćemo vidjeti kako će biti. Od kada sam došla u Mađarsku, a to je bilo davno, navijači Ferencvaroša su udarna igla tima – osmi igrač na terenu, tokom utakmice oni su veoma važni“, zaključila je Despotović.

970x250