Nole: Sanjao sam da osvojim jedan grend slem, sada ih imam 23

Đoković, Foto: (Berzane Nasser/ABACA/PIXSELL
Đoković, Foto: (Berzane Nasser/ABACA/PIXSELL

Novak Đoković sa trona gleda sve velikane bijelog sporta. Srpski teniser je u finalu Rolan Garosa savladao Kaspera Ruda 3:0 i prigrlio 23. grend slem. Drugačiji ishod se nije mogao ni očekivati ako se zna da je bio to peti duel Novaka sa Skandinavcem i peti trijumf Noleta, bez izgubljenog seta!

Koincidencija da sam 23. titulu osvojio baš ovdje u Parizu, jer je ovaj turnir bio uvijek najteži za mene. Zato sam sada ovoliko emotivan. Mnogo se stvari dešavalo van terena. Počastvovan sam što sam ovdje pred vama, hvala vam na energiji tokom cijelog turnira“, rekao je Đoković.

Rud još nema pobjedu nad Đokovićem, ali Novak smatra da je pred Norvežaninom svijetla budućnost.

Ti si među najcjenjenijim igračima na turu, svi te cijene i svaka ti čast. U današnjem svijetu to jako znači, kada neko ima ljudske, prave vrijednosti. Tvoj tim i porodica su super prema mom timu i svi zbog toga zaslužujete veliki aplauz. Žao mi je zbog tvog rezultata danas. Želim ti da pobjeđuješ uvijek, osim protiv mene. Ako ja izgubim ranije na nekom grend slemu, želim ti da poslije osvojiš titulu“, kroz šalu je rekao Džoker.

Novak se posebno zahvalio svom boksu i svojoj porodici.

Cijela porodica je tu, osim dvojice braće. Vi znate kroz šta smo sve prošli. Hvala vam za strpljenje i toleranciju. Znajući šta sam ja vama radio, kako sam vas mučio, cijenim što ste moja podrška. Moja djeca su ovdje i uvijek se trudim da im pošaljem neke poruke iz kojih mogu da nauče. Nešto bih volio da nauče, a sudeći po njihovim osmijesima, to jeste slučaj“.

Na kraju je Nole poslao poruku svim “klincima” kojima je reket najdraža igračka.

Imao sam sedam godina kada sam počeo da igram tenis i maštao da osvojim Vimbldon. Sada sam ovdje, sa 23. grend slema, mnogo više nego čemu sam se nadao. Uvijek sam se trudio da vizualizujem stvari i da ih osmislim unaprijed. Poruka za djecu odavde je: Zaboravi šta se dogodilo, misli na budućnost. Uzmi stvari u svoje ruke, vjeruj i stvori je!“, zaključio je Đoković.

970x250