Željko Obradović zadovoljan pobjedom i ponosan na pola miliona navijača: To se nikad nije desilo u Evropi

Obradović očekivano zadovoljan zbog pobjede, FOTO: ABA LIGA
Obradović očekivano zadovoljan zbog pobjede, FOTO: ABA LIGA

Tim Željka Obradovića ispunio je prvi zadatak ka zacrtanom cilju. Odbranili su košarkaši Partizana domaći teren u prvom meču finalne serije ABA lige, pobijedili 88:80, ali je legendarni trener “crno-bijelih” prvo govorio o navijačima.

“Prešli smo ove sezone brojku od pola miliona navijača – i to je za ponos. Prvi put mislim da se tako nešto dešava u Evropi. Ovo su nejverovatni navijači i hvala im još jednom”, poruka je popularnog Žoca koji je potom misli usmjerio na utakmicu:

“Dva različita poluvremena. U prvom smo igrali izvanredno zahvaljujući visokom procentu šuta. U drugom je bilo očekivano da se Zvezda probudi, ali smo uspjeli da privedemo meč kraju i povedemo u seriji. Jedino je važna pobjeda. Dobra utakmica”.

<<< Partizanu prva bitka u ratu za regionalni tron

<<< Ivanović nakon poraza: Nedović? Imate li neko drugo pitanje?

Duško Ivanović je igrao bez Luke Vildoze, a Željko Obradović je i dalje lišen usluga Alekse Avramovića – do kada?

“Ima ogromnu želju kao uvijek. Aleksa je uvijek spreman da pomogne ekipi. U nedjelju je odradio prvi trening od povrede. Nadam se da ćemo ga koristiti. On može da nam pruži dodatnu energiju i agresivnost u odbrani. Ali, koliko je spreman da pomogne timu u napadu, s obzirom koliko nije igrao, to je pitanje. Ali, on ima ogromno samopouzdanje”.

Za nepunih 48 sati igra se drugi meč finalne serije, takođe u beogradskoj Areni.