Prva transfer poruka Nikšićana – Simić novi fudbaler Sutjeske

Simić je protekle sezone postigao četiri gola u dresu Budućnosti, FOTO: FSCG
Simić je protekle sezone postigao četiri gola u dresu Budućnosti, FOTO: FSCG

Zahuktava se na crnogorskom transfer tržištu- Sutjeska je reagovala prvim pojačanjem, a to je Marko Simić. Iskusni i dugogodišnji reprezentativac Crne Gore, koji je u dresu “hrabrih sokola” upisao 50 nastupa, stiže u Nikšić nakon sezone provedene u dresu Budućnosti.

Prekaljeni 35-godišnji štoper iz Obrenovca sa “plavima” je osvojio titulu šampiona države, ali nakon sezone obostrana je bila odluka da Simić napusti podgorički klub.

Protekle sezone je postigao četiri prvenstvena gola i definitivno će biti veliko pojačanje Sutjeske, nakon što su ekipu koju predvodi Nenad Brnović napustili defanzivci Nikola Stijepović i Amir Bilali. U taboru Nikšićana od defanzivaca tu je povrijeđeni Anto Babić, dok se oporavio Adrijan Rudović.

Simić je u bogatoj karijeri igrao za Spartak iz Varne, Černomorets, kragujevački Radnički, Mladenovac, Honved, Bežaniju, Jagodinu, BATE Borisov, Kajserispor, Hapoel Tel Aviv, Rostov, uzbekistansi Pahtakor i Liepaju.

Sutjeska je pripreme počela bez najboljeg igrača lige i najubojitijeg strijelca Tajrona Konrada , osim Holanđanina opremu na stadionu kraj Bistrice razdužili su Novica Eraković, Važdi Sali, Marko Vučić, Aleksandar Vlahović.

970x250