Ko će večeras udariti prvi?

Foto: ABA liga

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras u 20.45 sati biju drugu od mogućih pet bitaka za titulu ABA lige. Crno-bijeli su kontrolisali dešavanja na parketu “Štark arene” cijelim tokom prvog meča (88:80). Ipak, to ne mora ništa da znači u plej-ofu. Najsvježiji primjer je nedavno polufinale Superlige Turske, gdje je Fenerbahče savladao Andolu Efes sa 42 poena razlike u prvom meču, da bi “pivari” dobili naredna tri meča i prošli u finale sa koš razlikom minus 25!

>>> Evroligaški derbiji: “Manekeni” poveli, Efes otpisao Fener

>>> Partizanu prva bitka u ratu za regionalni tron

U doigravnju je svaki meč priča za sebe, zna to dobro trener crno-bijelih Željko Obradović.

Moramo da odbranimo domaći teren. Nadam se da će se kao i poslije prve utakmice pričati samo o košarci. Moramo da nađemo i snage i energije i želje da budemo na potrebnom nivou da bismo pobijedili novu utakmicu u ovoj plej-of seriji“, rekao je Obradović.

Obradović (foto: ABA)

Nastup Alekse Avramovića je pod znakom pitanja, tako da će mnogo više obaveza na poziciji organizatora igre i dalje imati Dante Egzum.

Mislim da će košarkaši Zvezde izaći na teren jako, pokušaće da od početka nametnu svoj ritam. Zato mi moramo da budemo oni koji će “udariti” prvi. Biće dobra utakmica, agresivna i znamo da ćemo morati da igramo jako 40 minuta. Jedna od stvari u kojoj smo dobri je da uvijek ostanemo čvrsto na zemlji. Moramo korz cijelu seriju da idemo jednu po jednu utakmicu i da se pobrinemo za prave stvari“, rekao je Egzum.

Egzum i Dobrić (foto: ABA)

Strateg Crvene zvezde, Duško Ivanović, pokušao je tokom sezone psihički da poremeti rivala izjavama da košarkaši Partizana znaju da će na kraju sezone trofej otići na Mali Kalemegdan. Nakon poraza u prvom meču crnogorski stručnjak je ponovio da je uvjeren da će njegovi puleni uzeti pehar regionalnog takmičenja četvrti put zaredom.

Vjerujem da možemo da pobijedimo Partizan, a da bi pobijedili moramo da damo 100 posto naših mogućnosti! Imam puno povjerenje u svoje igrače. Igra se na tri pobjede, serija je tek počela”, rekao je Ivanović.

Ivanović (foto: ABA)

Slično razmišlja i Ognjen Dobrić.

Moramo čvršće da igramo u odbrani, sa još većom energijom i agresivnošću. Vjerujemo u sebe i idemo korak po korak, jer samo tako može u ovakvim serijama“, zaključio je Dobrić.

Dobrić (foto: ABA)

Utakmica Partizan – Crvena zvezda igra se večeras od 20.45 sati u “Štark areni”. Treći meč je na programu u nedjelju od 20.30 u dvorani “Aleksandar Nikolić”. Ukoliko crveno-bijeli slave u jednom ili u dva naredna meča igraće se i četvrti duel, takođe u hali koja nosi ime rodonačelnika jugoslovenske košarke, 20. juna. Ako nakon tog eventualnog četvrtog duela rezultat u pobjedama bude 2-2, šampiona će odlučivati majstorica u “Štark areni”, 22. juna.