Radulović: To što nas Mađari prozivaju samo nas dodatno motiviše

Miodrag Radulović na konferenciji za novinare. Foto: Lob Sport

Crna Gora sjutra od 18 sati na gradskom stadionu u Podgorici dočekuje Mađarsku u 3. kolu grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Tim povodom u Kući fudbala na Starom aerodromu održana je konferencija za novinare, a duel sa Mađarskom najavio je selektor Miodrag Radulović.

“Igramo protiv još jednog favorita iz grupe. Želimo da rezultatski dobijemo više nego u prošlom meču. Poznajemo ih i skenirali smo ih dobro. Treba da ponovimo želju, volju i pristup kao iz utakmice sa Srbijom. Treba da nadogradimo igru, dodamo kvalitet više i na kraju dođemo do važne pobjede”, započeo je selektor Hrabrih sokola.

>>> Kapiten pred Mađarsku: Meč nije presudan, da im stavimo do znanja da se mi pitamo

“Moramo da budemo odlučniji, hrabriji i konkretniji u odbrani i napadu, posebno u momentima kada se utakmica odlučuje i lomi. Jer, kada onako, na bizaran način, izgubite utakmicu kao protiv Srbije, loše je. Nadam se da smo izvukli pouke. Vjerujem apsolutno u kvalitet ove grupe igrača. Uz podršku navijača imaćemo vjetar u leđa da ostvarimo pozitivan rezultat”, naglasio je Radulović.

Potom je govorio o razlici između Srbije i Mađarske…

“Srbija posjeduje individualni kvalitet, za razliku od Mađara koji su kolektivno bolji. Italijanski selektor Marko Rosi ima veliku ulogu. Imali su impresivne nastupe u Ligi nacija protiv Engleske, Njemače i Italije. Međutim, to nam predstavlja samo dodatni motiv da pokažemo kvalitet i timski duh”.

>>> Bilans protiv “lake konjice” – dvije pobjede i remi, večeras prvi (ne)prijateljski meč

Nakon pobjede nad Bugarskom (0:1) i poraza od Srbije (0:2), naša selekcija ima imperativ da stigne do pozitivnog rezultata.

“Očekujem sličnu utakmicu kao protiv Srbije. Oni će izaći u istom sistemu 3-4-3 i ne očekujem da će nas napasti. Njihov kvalitet je tranzicija nakon izgubljene lopte. Moramo da vodimo računa o tome. Sa druge strane, imamo potencijal da i te kako dobro zaprijetimo. Sportski je da se uvijek nadate pobjedi. Igramo na trijumf – tako se pripremamo. Pobjeda bi bila veliki pozitivan efekat pred septembar i nastavak kvalifikacija. Igraćemo za tri boda, ali mudrije, koncentrisanije. I konačno da ta realizacija bude na nivou”, poručio je Radulović.

Mađari su uoči utakmice ponavljali da ih u Podgorici čeka prljav protivnik, koji je spreman na sve te da će doček biti neprijateljski.

“U prvom trenutku bio sam neprijatno iznenađen kada sam to pročitao. Nikome nijesmo pružili povoda za tako nešto. To je strategija trenera, što govori da ne vjeruje toliko u svoju ekipu. Na terenu ćemo dati sve od sebe da ih pobijedimo, a van terena biće sportski dočekani. Ne osjećamo pritisak. Osjećamo veliku želju za pobjedom i uspjehom. Mnogo vjerujem u ovu ekipu, a istovremeno respektujemo Mađarsku. Međutim, sve ovo u najavi predstavlja samo dodatnu motivaciju za nas”, istakao je selektor Crne Gore.

Radulović je već pripremio formaciju za utakmicu, a u glavni ima 80 odsto sređen tim koji će istrčati protiv Mađarske.

“Prilikom ovog okupljanju bio je cilj da igrače, koji su završili ranije sezonu, održimo u ritmu. Sigurno da će u ekipi biti oni koji imaju takmičarski tonus i da mogu izdržati taj tempo od 90 minuta. Igraćemo sa dva napadača. Možda će današnji trening odgonetnuti dilemu za ta dva mjesta”.

>>> Nikola Krstović spreman za rat pod Goricom: Poginućemo za pobjedu!

Stefan Savić oporavio se od povrede, dok je Sead Hakšabanović takođe tu nakon problema sa povredom. No, nema Adama Marušića

“Savić se potpuno oporavio, što je još jedan razlog za naš optimizam. U posljednja dva mjeseca malo je igrao zbog nezgodne povrede leđa. Znamo koliko možemo da ga koristimo. Takođe, izostanak Marušića veliki je hendikep za nas. Ipak, u timu imamo igrače koji mogu da ga zamijene”, odgovorio je Radulović.

>>> Camaj zna Mađare u dušu: Sličnog smo kvaliteta, ali oni padaju u Podgorici!

Selektor Crne Gore očekuje gromoglasnu podršku sa tribina podgoričkog stadiona.

“Puno nam znači podrška navijača, koja je pristuna na svakom meču. Ta sinergija igrača i navijača nam je potrebna. Mislim da ovi momci zaslužuju podršku, pa da se zajedničkim snagama na kraju i radujemo”, zaključio je Radulović.

Mađarska će na južnoj tribini stadiona imati podršku oko 500 svojih navijača.

970x250