Marić: Podgorica jedina ima kapacitet za organizaciju EP; Injac: Drago nam je što možemo da pomognemo vaterpolu

Injac i Marić (foto: Glavni grad)

Podgorica će od 8. do 16. jula biti domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolo za kadete. Dvadesetpet najboljih reprezentacija Starog kontinenta za ovaj uzrast nadmetaće se na bazenu Sportskog centra “Morača”.

Tim povodom potpisan je protokol o saradnji između Glavnog grada i Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore. Dokument su potpisali gradonačelnica Podgorice Oivera Injac i predsjednik Saveza, Đuro Marić.

Drago mi je da je Glavni grad u poziciji i mogućnosti da pomogne organizaciju Evropskog prvenstva za kadete i da smo prepoznati kao posvećena administracija u jačanju kapaciteta vaterpolo sporta u Crnoj Gori i pružanju mogućnosti mladim ljudima da se bave sportom i unapređuju opšte zdravlje i stanje duha kroz sport“, kazala je Injac.

Injac (foto: Glavni grad)

Gradonačelnica Podgorice je poručila da će ona lično, ali i cijela administracija Glavnog grada podržavati sport i rekreaciju. Injac je obećala da će Glavni grad i u narednom period biti nosioc sličnih partnerstava i da ideje o saradnji tek treba da daju vidljive rezultate.

Hvala svima iz Sekretarijata za kulturu i sport koji su nam pružili dobre informacije i radili sa nama da ovaj protokol  danas bude potpisan i implementiran i da svim raspoloživim sredstvima, od novčanih do kapaciteta sportskih objekata i slično pružimo mogućnost da se realizuje partnerstvo i da rezultati budu za opšte dobro svih građana Podgorice i Crne Gore”, dodala je Injac.

Gradonačelnica Podgorice je od najmlađe selekcije VPSCG dobila na poklon loptu sa potpisima svih kadetskih reprezentativaca.

Foto: Glavni grad

Marić je podsjetio da je organizacija Evropskog prvenstva za kadete samo nastavak saradnje sa Glavnim gradom. Predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore je izrazio nadu da će slično biti i sa novom administracijom Podorice u godinama pred nama.

Podgorica je definitivno jedini grad u Crnoj Gori koji ima kapacitet organizovanja ovakvih takmičenja, jedini grad u državi koji ima dva bazena, sa hotelskim kapacitetima da ugosti sve zainteresovane da dođu na ovakvo takmičenje. Uz podršku administracije i gospođe Injac vjerujem da ćemo imati jedno uspješno takmičenje i dobru promociju vaterpolo sporta u Crnoj Gori”, rekao je Marić.

Predsjdnik VPSCG je govorio o broju očekivanih posjetilaca prvenstva Starog kontinenta.

Očekujemo 600 takmičara, članova stručnih štabova i pratećeg osoblja, isto toliko navijača i porodica igrača, odnosno da će oko 1.200 ljudi boraviti u Glavnom gradu, što je dobro za privredu Podgorice, hotele, restorane i prodavnice”.

Marić (foto: Glavni grad)

Prvi čovjek Saveza je zadovoljan razvojem našeg najtrofejnijeg sporta u Glavnom gradu.

Ne tako davno počeo je intezivniji razvoj vaterpola u Podgorici. Danas imamo dva kluba, vjerujem da će Evropsko prvenstvo za kadete motivisati neke nove klince da se bave vaterpolom i da ćemo imati sve više momaka iz Podgorice u klubovima i nacionalnim selekcijama”, kazao je predsjednik krovne organizacije crnogorskog vaterpola.

Marić je na kraju izrazio zahvalnost turističkoj organizaciji Podgorice za razumijevanje da se uključi u organizaciju Evropskog prvenstva.