“Hrabri sokoli” biju važnu bitku na putu ka Njemačkoj – Mađarska mora pasti

Foto: FSCG

Tek je treće kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo a fudbalere Crne Gore čeka meč “biti ili ne biti”. “Hrabri sokoli” nisu podbacili u prva dva meča pa treba da “vade fleke”. Naprotiv, odradili su posao u Razgradu kako treba, diktirali tempo u većem dijelu susreta sa Srbijom, ali se nije dalo. Tačnije, individualni kvalitet čete Dragana Stojkovića Piksija je presudio.

Upravo je to veliki problem ekipe Miodraga Radulovića u grupi C. Praktično su Stevan Jovetić i drugovi, po kvalitetu, graničnik između gornjeg dijela tabele, favorizovanih Srbije i Mađarske i autsajdera Bugarske i Litvanije. Zbog toga je “crvenima” svaki meč na nož, pravo malo finale, pogotovo današnji od 18 sati na stadionu pod Goricom protiv Mađarske.

>>> Mađarska (ni)je Soboslaj

Poraz od Huna, nakon onog od “orlova” i eventualni trijumf Srbije u Razgradu u utorak, ostavio bi “sokole” praktično šest koraka iza rivala i zatvorio vrata Njemačke.

Problem za naše fudbalere je što se Stefan Savić i Sead Hakšabanović vraćaju iz povrede, što u timu neće biti Adama Marušića.

>>> Radulović: To što nas Mađari prozivaju samo nas dodatno motiviše

Međutim, ko zna koliko puta do sada su crnogorski fudbaleri pokazali veliko srce i srušili sve prognoze, postizali rezultate mimo zdravog razuma. Ipak, da bi se ponovili uzlet kao protiv Engleske, Švajcarske, Danske… “hrabrim sokolima” je potreban vjetar u leđa pod Goricom. Zato ni kiša, ni bilo šta drugo ne može biti izgovor da danas u 18 časova do poslednjeg mjesta ispune naš najveći stadion jer Mađarska mora pasti!

Standings provided by Sofascore