Radulović: Nedostajao nam je jedan dobar završni pas

Foto: LobSport/Dejan Lopičić

Nakon remija reprezentacija Crne Gore i Mađarske u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, 0:0, svoje utiske otkrio je i selektor Hrabrih sokola, Miodrag Radulović.

>>> Savić: Pomiješana osjećanja, ostaje žal što nije iskorištena neka od šansi

Pomiješana osjećanja. Odigrali smo dobru utakmicu protiv favorita. Ono što smo najavili juče tako smo se i ponašali – 45 taktički perfektnih minuta gdje smo imali više kornera, šansi, udaraca na gol. Bio je jak tempo. Nedostajao nam je jedan dobar završni pas, dobar korner, dobar centaršut. Opet nam se javila bojazan u drugom poluvremenu da ne budemo kažnjeni. Nismo htjeli da postanemo taoci našeg ritma, morali smo i da mijenjamo. Imali smo par izglednih situacija, moramo biti zadovoljni bodom na kraju, sada ostaje i žal za bodom sa Srbijom s obzirom da niko ne bi imao neku značajnu prednost“, započeo je selektor.

Smatra da je ovo bila jedna zrela i taktički kvalitetna utakmica njegovih momaka.

Jedna zrela utakmica, taktički kvalitetno odrađena utakmica. Nedostaju nijanse, kvalitetni pasovi u posljednjoj trećini, ali se nadam da će to doći. Ostaje nam da radimo, da se nadamo, još uvijek smo u igri. Čekamo septembar optimizmom jer će se tada, ja mislim, dosta toga odigrati u našoj grupi

Mađari nisu bili opasni po naš gol – nisu stvorili gotovo nijednu pravu priliku.

Mislim da naš golman nema nijednu odbranu. Mađari nemaju za čim da žale – to nije pošlo za rukom ni Englezima ni Njemcima. Kada to sagledamo, moramo biti zadovoljni bodom. Htjeli smo pobjedu, željeli je, ali moramo se zadovoljiti i ovim. Čestitam momcima, hvala navijačima na podršci i spremamo se dalje. Idemo optimistično u septembar

Prije septembra i nastavka kvalifikacija u utorak nas čeka prijateljski meč sa Češkom.

Biće značajna utakmica – probaćemo mlade igrače i neke pozicije sa kojima, iskreno, nisam zadovoljan. Ima igrača koji su dobili parne kartone, tako da ćemo na i na toj utakmici tražiti alternative, pokušaćemo da odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu i ići ćemo na pobjedu“, zaključio je Radulović.

970x250