Zvezda izbjegla “metlu”, Partizan nije paljbu sa tribina

Foto: ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde su izbjegli “metlu”, savladali Partizan 91:72 u trećoj utakmici finala plej-of ABA lige i zakazali novi meč na svom terenu u utorak od 19 sati. Ukoliko crveno-bijeli spriječe i drugu meč loptu najvećeg rivala, šampiona će odlučivati majstrorica u “Štark areni” u četvrtak.

Zvezda više od pet godina nije izgubila plej-of duel regionalnog takmičenja u dvorani “Aleksandar Nikolić”, a pred početak susreta svi su se, još jednom, uvjerili u jedan od razloga zašto je to tako. Podbacivanje lopte je kasnilo 24 minuta jer su gostujući igrači zasuti svim i svačim sa tribina čim su izašli na parket. Crno-bijeli su se potom vratili u svlačionice i sačekali da se steknu uslovi da meč počne. Drugi ulazak je takođe bio pod “paljbom” sa tribina, ali je šou morao da počne.

Igralo se na mahove u prvom poluvremenu, najveća prednost obje ekipe je iznosila šest poena.

Problem za Željka Obradovića su bila po tri faula Dante Egzuma, Matijasa Lesora i Alena Smailagića već do poluvremena, dok im se Zek Ledej “pridružio” u tom segmentu već na startu trećeg perioda.

Trener Partizana je morao češće da mijenja, Zvezda to nije valorizovala sve do 29. minuta kada su visoki igrači Filip Petrušev i Hasan Martin iskombinovali šest poena za plus sedam (60:53). U poslednih minut i po trećeg kvartala Egzum je vezao šest poena i smanjio na 59:62.

Australijanac je međutim već na ulasku u drugi minut poslednje četvrtine zaradio četvrti faul.

Nije u timu Partizana bilo drugog raspoloženog igrača, domaći su u 34. minutu na krilima Nemanje Nedovića prvi put stekli dvocifrenu prednost (75:65) i bilo je jasno da će smanjiti na 1-2 u pobjedama.

Crveno-bijele je do pobjede predvodio Nedović sa 19 poena. Luka Mitrović je dodao 16, Luka Vildoza 14.

U Partizanu su dvocifreni bili Egzum sa 16, Jam Madar sa 15 i Kevin Panter sa 12 poena.