Miodrag Radulović: Aplauz publike govori kako smo igrali protiv Mađara, protiv Češke na pobjedu

Selektor Radulović zadovoljan kako je tim djelovao protiv Mađara, FOTO: FSCG
Selektor Radulović zadovoljan kako je tim djelovao protiv Mađara, FOTO: FSCG

Prije najave sjutrašnjeg sparing duela sa Češkom pod Goricom (18.00h), selektor Miodrag Radulović još jednom se osvrnuo na duel 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – 0:0 igrali su “hrabri sokoli” protiv Mađarske u Podgorici.

“Dva dana nakon utakmice i dublje analize, bod dobija na specifčnoj težini kada se vidi kako je ostvaren. Govoreći o statistici, posjed lopte je mrtvo slovo na papiru, mi smo u svim drugim segmentima – broj udarac, broj kornera bili bolji. Česitam igračima na izuzetno prikazanoj igri, protiv favorita, protiv ekipe koja je rangirana iz prvog šešira. Možemo da žalimo što nijesmo postigli gol, ali možemo da budemo ponosni i ja jesam ponosan. Na kraju krajeva, reakcija publike govori kako smo odigrali. Svakoga možete da prevarite, ali ne možete navijače. Prepoznali su način kako smo igrali, ekipa raste, dostigla je nivo da sa ovakvim ekipama igra egal”, poručio je na današnjoj konferenciji Radulović.

SEDAM FUDBALERA DOBILI ODMOR

Selektor je pred duel sa Češkom odlučio da poštedi igrače koji su izašli iz napornih sezona, kao i one kojima je takmičarska godina u toku. Takođe, ima i sitnih povreda, pa u kombinaciji za sjutrašnji meč neće biti Marko Vešović, Aleksandar Šćekić, Miloš Raičković, Igor Vujačić, Sead Hakšabanović, Vladimir Jovović i Nikola Šipčić.

“Oni su pošteđeni. Nećemo ih izlagati riziku. Ekipa koja je tu moći će da se suprostavi renomiranom protivniku. Samo je prefiks prijateljska, utakmica se igra uvijek za prestiž, plasman, za rezultat i UEFA rejting. Četiri puta smo igrali sa Česima, sva četiri puta smo poraženi bez postignutog gola. To je motiv da odigramo takmičarski. Sigurno će dobiti šansu igrači koji su marljivo radili i dobro se ponašali”.

<<< Marko Janković: Bilo bi fer da smo pobijedili Mađare 1:0, motivisano na Češku

<<< Češka stiže bez sedam reprezentativaca

Igrala je Crna Gora kod kuće protiv jačih od sebe u kvalifikacijama i nije uspjela da postigne gol. Nedostajala je realizacija u mečevima sa Srbijom i Mađarskom.

“Ne bih bio iskren ako bih rekao da me ne brine realizacija. Ali stvaramo šanse, to me raduje. Možda ima previše naboja, pa nedostaje mirnoća. Prihvatam sve sugestije i kritike, ali vidjeli ste da smo i u drugom poluvremenu nastavili da igramo, tražili smo pobjedu, ubacili smo napadače, došla je šansa pred kraj utakmice. Ekipa se izdigla i porasla u odnosu na Srbiju. Kamo sreće da je i tu bod zabilježen. Nema gledanja unazad. Sa optimizmom gledamo naprijed i spremamo se da sjutra odigramo dobro, takmičarski, rezultat je i te kako bitan. Želimo da poslije junskog ciklusa sa optimizmom gledamo na septembar”, ističe Radulović.

Sjutra će igrati i rivali u našoj kvalifikacionoj grupi G: Bugarska – Srbija (20.45h) i Mađarska – Litvanija (20.45h). Upitan da li se nada kiksu favorita, Radulović odgovara.

“Mislim da će naš bod dodatno dobiti na težini. Samo ću to da kažem. Samo se nadam da ćemo za trud, rad želju i napor koji momci ulažu, biti nagrađeni”.

<<< Počela prodaja karata za Češku

<<< Dejan Damjanović za LOB SPORT: Vjerujmo u Euro, ona noć i pjesma “Goro moja” – to treba doživjeti

Češka je na startu kvalifikacija pobijedila kod kuće Poljsku 3:1, zatim igrala bez golova u gostima protiv Moldavije i pobijedila Farska Ostrva 3:0.

“Izuzetno kvalitetna reprezentacija. Posljednje veliko takmičenje imali su na prvenstvu Evrope. Dobro krenuli kvalifikacije. Cijenimo ih izuzetno. Imamo motiva da protiv tako dobrog protivnika, pokažemo naš kvalitet i nadam se da ćemo na kraju imati više razloga za zadovoljstvo, nego protiv Mađarske”.

Najavljuje Radulović od starta i Stefana Mugošu, četvrtog najboljeg strijelca reprezentacije koji su muči u Kobeu.

“Nažalost, prelaskom u Japan izgubio je status prvotimca. Dobro znam njegove kvalitet i ljudske i igračke. Marljivo radi. Sjutra ga treba očekivati od starta”, kaže selektor uvjeren i u dobar odziv publike:

“I te kako su potrebni navijači. Zahvalni smo za podršku koju pružaju. Treba nam kult. Ne dolazite zbog protivnika, već da podržite svoje igrače i svoju reprezentaciju. Očekujemo dobru posjetu”.

970x250