Jedan od onih sjajnih koji su njegovani u ovoj kući

Hoselu sa Perezom na predstavljanju, FOTO: Twitter
Hoselu sa Perezom na predstavljanju, FOTO: Twitter

Hose Luis Mato Sanmartin ili jednostavno Hoselu vratio se u svoj dom! Iskusni 33-godišnji napadač opet je u bojama Real Madrida, a prvi čovjek kraljevskog kluba Florentino Peres još je juče najavio da će pomenuti ofanzivac biti jedina ljetnja akvizicija kluba! Da li mu vjerovati?

“Jedan od onih sjajnih igrača omladinske akademije koji su njegovinai u ovoj kući i koji su izgradili blistavu karijeru u svijetu fudbala, vraća se u Real Madrid”, poručio je Peres na predstavljanju Hoselua.

Iskusni napadač je protekle sezone blistao u španskoj Primeri – postigao je 16 prvenstvenih golova, ubojitiji bili su samo Karim Benzema i Robert Levandovski. Uz to, Hoselu je bio junak Španije u polufinalu Lige nacija – ušao je u 84, a pobjedonosni gol potpisao u 88. minutu.

Prošao je omladinsku školu Reala, a osim Espanjola igrao za Alaves, Njukasl, Deportivo iz La Korunje, Stouk, Hanover, Ajntraht Frankfurt, Hofenhajm i Seltu. Gdje god igrao tresao je mreže.

“Kad sam otišao iz Reala sanjao sam trenutak kad ću se vratiti. Nositi grb Real Madrida na grudima je najveća čast koju čovjek može da doživi”, istakao je Hoselu koji je zadužio dres sa brojem 14.

970x250