Fonjini zbog Intera rizikuje karijeru

Fonjini propustio testiranje na doping zbog Lige šampiona, FOTO: Twitter
Fonjini propustio testiranje na doping zbog Lige šampiona, FOTO: Twitter

Italijanski teniser Fabio Fonjini mogao bi da bude diskvalifikovan u nastavku sezone zbog druge neuspjele doping kontrole, i to ne zbog toga što je konzumirao zabranjene ljekove, već zato što je otišao da gleda finale Lige šampiona u Istanbulu!

Provjere na doping trebale su da budu obavljene početkom juna, ali na drugi zvanični pozitv Međunarodne teniske federacije iskusni 36-godišnjak nije bio prisutan. Fonjini, koji je oduvijek bio vatreni navijač Intera, otišao je direktnim letom za Istanbul da bodri svoj omiljeni tim tokom finala Lige šampiona protiv Mančester sitija (Englezi pobijedili 1:0) te tako zaboravio da obavijesti WADA (Svjetsku antidoping agenciju) i NADO (Italijansku antidoping agenciju).

Kada su čelnici pomenutih organizacija stigli u kuću tenisera iz Ligurije morali su da prijave njegovo odsustvo. Italijanski mediji pišu je Fonjini drugi put ove sezone preskočio testiranje, dok će zbog eventualnog treće biti diskvalifikovan iz sezone.

Fonjini, trenutno 49. igrač na ATP listi, oporavlja se od povrede trbušnog zida zadobijene tokom Rolan Garosa. U karijeri je osvojio osam turnira, a 2015. godine bio i najbolje plasiran, kao 7. teniser planete.