Obradović apeluje na navijače: Bodrite ekipu fer i sportski, Panter: Poslednja utakmica, želimo pobjedu na našem terenu

Foto: ABA league

Partizan nije uspio da iskoristi dvije meč lopte koje su mu se nudile u bivšem “Pioniru” protiv Crvene zvezde, tako da će se o regionalnom prvaku odlučivati u majstorici.

Trener crno bijelih, Željko Obradović pričao je nakon meča o situaciji na tribinama i stvarima van terena koje su od najvećeg derbija napravili nešto čime ni jedni ni drugi ne mogu da se pohvale.

Dan pred petu i poslednju utakmicu u seriji, trofejni stručnjak je vrijeme ponovo posvetio da apeluje na navijače:

Peta fanalna utakmica, 2-2 u seriji. Izjednačeno je. Želim naravno prvu poruku da pošaljem navijačima Partizana koji su bili fenomenalni ove godine, koji su nosili tim, koji su nam bili vetar u leđa, koji su uvek davali dodatnu motivaciju svima nama, da i u ovoj utakmici to ponovo rade. Da bodre ekipu, ali da, naravno, sve protekne fer i sportski. Da ne padne nijedan novčić na teren. To bi nam bilo najveća pomoć. I molim ih, i preklinjem ih da navijanje bude na nivou. Bez ikakvog vrijeđanja. I ponavljam, bez ikakvih bacanja papirića ili novčića na pakret. Još jednom – to bi bila najveća moguća pomoć koju mogu da nam pruže u ovom trenutku“, rekao je on pa dodao da ekipa mora da da sve od sebe:

Naravno, probaćemo da damo sve od sebe da seriju završimo završimo tako što ćemo da pobjedimo i postanemo prvaci ABA lige, protiv jednog odličnog tima kao što je Crvena zvezda“, zaključio je Obradović.

Kevin Panter je iskoristio priliku da se zahvali navijačima koji su ih bodrili tokom cijele sezone, i nada se da će im se trijumfom odužiti.

Daćemo sve od sebe. Ovo je poslednja utakmica u sezoni. Ovo je meč za titulu. Moramo da damo sve od sebe. Atmosfera u timu je jako dobra. Potrudićemo se da odbranimo domaći teren. Iza nas su teške utakmice, ali zadržali smo dobar duh, svi se osećaju dobro i svi želimo pobedu. Očekujemo veliku podršku navijača. Uživali smo sa njima cele sezone, nadam se da ćemo uživati zajedno i u ovoj poslednjoj utakmici. Bilo je zadovoljstvo igrati pred njima i nadamo se da ćemo na terenu završiti posao kako treba“, kazao je kapiten “parnog valjka”

Peti, odlučujući meč igra se u četvrtak od 18 časova u “Štark” areni. Domaćin je ekipa Partizana.