Željko Obradović: Navijači su pokazali da su šampioni u svakom smislu, a igrači Partizana heroji

Obradović je istakao da je ponosan na tim, FOTO: ABA liga
Obradović je istakao da je ponosan na tim, FOTO: ABA liga

Željko Obradović se vratio u Partizan, “crno-bijeli” su se vratili u Evroligu, a večeras i na tron ABA lige. Prvi put nakon deset godina posta, poslije fantastične finalne serije u kojoj su bili uspješniji od Crvene zvezde nakon majstorice u beogradskoj Areni.

“Utakmica odigrana u fantastičnoj atmosferi i navijači Partizana pokazali da su šampionu u svakom smislu. Sa ovolikim brojem navijača se ništa nije desilo, niti jedan papir, niti jedan novčić. Ogromno hvala navijačima, ovo je finale kakvo zaslužuju oba kluba. Da nema prekida i problema. Cijelo vrijeme je publika bila uz nas, srušila sve rekorde po posjećenosti. Pokazivali su da nam vjeruju u trenucima kad smo imali loš period, kao i delikatan trenutak u ABA ligi. Bez njih nikad ne bi ovo ostvarili”, zahvalio se popularni Žoc armiji crno-bijelih navijača.

<<< CRNO-BIJELA ŠAMPIONSKA KRUNA: Partizan osvojio ABA ligu!

Pohvalio je Obradović i vječitog rivala.

“Igrali smo protiv izvanrednog tima. Zvezda ima mnogo kvaliteta, pokazali su u finalnoj seriji. Igrali smo izvanredno u prvom poluvremenu, Zvezda je našla snage da se vrati, mislim da nas je stigao i umor. Probao sam da pravim rotacije, da zadržim ritam. Na kraju smo uspjeli, osvojili smo titulu i to nas čini ponosnim”.

Najtrofejniji trener istakao je da duguje zahvalnost svima.

“Hvala predjsedniku kluba na čelu sa ljudima iz Upravnog odbora, ljudima iz Radne zajednice bez kojih funkcionisanje kluba ne bi bilo moguće. Mom stručnom štabu takođe, imam najbolji stručni štab koji sam ikad imao kao trener, u svakom smislu – ljudskom i profesionalanom. Bilo bi nekorektno da se ne zahvalimo državi Srbiji na pomoći oba kluba”.

<<< Ivanović: Čestitam Partizanu, nismo bili agresivni

A onda su na red došli igrači…

“Oni su heroji, ja sam Kevina Pantera i svakog od igrača zagrlio prije izlaska na parket kako bi im se zahvalio za sve što su uradili za Partizan. Odigrali su ove sezone 78 utakmica. Naravno najvažniji su igrači. Sa ovakvim rosterom, mislim da je fantastiačn rezultat. Imali smo mnogo problema tokom početka sezone, Smailagić i Avrmović su bili van tima, pa onda Koprivica, pa sad u finišu Papapetru, ranije Egzum. Sa malim brojem igrača iznijeli smo sezonu i za mene je to nevjerovatno. Sve bi to trebalo da bude nauk za sljedeću sezonu, jer kad pogledamo rostere ekipa protiv kojih smo igrali jasno je da smo u podređenom položaju. Ali, sve smo izvukli na želju i moral”, ističe Obradović.

Nakon dvije godine na u novom mandatu na klupi Partizana najbolji trener Evrope ističe.

“Isključivo sam ja odlučio da se vratim u Partizan, da stavimo tačku na to. Jer na moje profesionalne odluke niko ne može da utiče”, rekao je Obradović, a onda su konferenciju prekinuli košarkaši Partizana tradicionalnim, šampionskim polivanjem trenera.