Brazilac koji je angažovan za uspjeh u Evropi: Budućnost će pobijediti!

Almeida pred odlazak za Island, FOTO: FK Budućnost
Almeida pred odlazak za Island, FOTO: FK Budućnost

Iz Podgorice, preko Tivta i Frankfurta do dalekog Rejkjavika. Fudbaleri Budućnosti kasno sinoć stigli su na Island gdje će igrati pretkvalifikacioni turnir za Ligu šampiona. Domaćin Brejdablik za rivala ima Tre Pene iz San Marina, dok će crnogorski šampion u utorak (15.00h po našem vremenu) odmjeriti snage sa Atletik Eskaldesom iz Andore. Hipotetički, finale je crnogorski predstavnik protiv islandskog.

Tokom kratke pauze uprava Budućnosti radila je na jačanju rostera, a navijači “plavih” najviše očekuju od Stefana Almeide. Riječ je o Brazilcu koji ima veliko iskustvo igranja u Evropi, stigao je iz tima koji je dio elite fudbala u Slovačkoj – Zlate Moravce.

“Osjećam se dobro. Od trenutka kada sam došao svi su me dobro prihvatili. Od igrača, preko stručnog štaba, do svih ljudi zaposlenih u klubu. Bukvalno se osjećam fenomenalno, kao kod kuće. Sedmica iza mene bila je vrlo važna. Upoznao sam se sa trenerom, shvatam šta zahtijeva i šta želi od mene. Imam dobar osjećaj povodom dolaska na Island. Mislim da smo spremni. Bitna je utakmica”, ističe Brazilac.

Upravo su evropske utakmice i privukle Almeidu da napusti ekipu u kojoj se borio za opstanak i pojača redove crnogorskog šampiona.

“Prva utakmica, pamtiću je. Želim da pomognem klubu, da pomognem saigračima i nadam se da ćemo ostvariti pobjedu i proći u drugu fazu. To je cilj”, zaključio je krilni ofanzivac.

U slučaju da osvoji turnir na Islandu, fudbaleri Budućnosti u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće protiv Šamroka iz Republike Irske. U slučaju poraza, u polufinalu ili finalu, Podgoričani nastavljaju u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

970x250