Danka protiv prokletstva prvog kola Vimbldona – saznala ime rivalke na startu turnira

FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

U 1. kolu predstojećeg Vimbldona, koji startuje 3. jula, Danka Kovinić igraće protiv Aliz Korne.

Najbolja crnogorska teniserka dva puta je do sada igrala u karijeri protiv 33-godišnje Francuskinje i oba puta je izgubila – na turnirima tvrde podloge u Limožu i Gvangžuu.

Najbolji rezultat Danke Kovinić na Grend slemovima je treće kolo, ali u Australiji i na Rolan Garosu, dok na Vimbldonu nikad nije uspjela da preskoči prvu prepreku. Ukoliko 28-godišnja Novljanka savlada Korne, koja je prošle godine stigla do osmine finala u Londonu, naredna rivalka bila bi joj aktuelna šampiona Vimbldona Elena Ribakina, Ruskinja koja nastupa pod zastavom Kazahstana.

Aliz Korne igra u slaboj formi i to bi mogla da bude prednost za našu teniserku. Francuskinja je izgubila u 1. kolu Australijan opena, nije išla preko prve runde ni u Indijan Velsu, a na razočaranje domaće publike eliminisana je i na startu Rolan Garosa. Najbolji rezultat ove sezone joj je polufinale u Notingemu.

Kovinić ima osvojen turnir u portulgaskom Oeiraišu, takođe je stala na startu Australijan opena, ali i Rolan Garosa gdje je bila primorana da preda zbog povrede.

Četvrti put u karijeri je u glavnom žrijebu Vimbldona.