I kadeti počeli pripreme: Glavni cilj je opstanak u A diviziji

Foto: KSCG

Još jedna košarkaška selekcija u pogonu će biti ovog ljeta. Muška kadetska reprezentacija počela je pripreme za Evropsko prvenstvo u Sjevernoj Makedoniji.

Selekcija koju vodi Petar Jovanović će pripreme odraditi u Tivtu, a trener Lovćena pozvao je 18 košarkaša.

Na spisku su: Vuk Ivelja, Đorđe Đukanović, Vladimir Komnenović, Stefan Jelić, Vuk Todorović, Milan Tatić, Danilo Nikezić, Vuk Šćepanović, Dušan Stanković, Gojko Radulović, Balša Mugoša, Balša Globarević, Pavle Mugoša, Mihailo Škuletić, Lazar Vukmanović, Mihailo Subotić, Miloš Veković i Lazar Smolović.

Odabrao sam 18 igrača koji će se kroz treninge nametnuti da budu dio ekipe za Evropsko prvenstvo. Imali smo i određenih problema oko sastava ekipe usljed povreda ili bolesti, ali ovi momci su najbolje sto Crna Gora ima u ovom trenutku i sigurno da imamo određeni kvalitet koji treba da se pokaže. Želimo da ostvarimo primarni cilj, a to je opstanak u A diviziji, a ako nam se ukaže prilika za nešto više nadam se da ćemo je iskoristiti“, rekao je Jovanović.

Šampionat reprezentacija do 16 godina održaće se u Skoplju od 5. avgusta. Rivali u grupi su Slovenija, Italija i Turska.

Lakog protivnika nema. U planu nam je da odigramo nekoliko prijateljskih utakmica, a već su dogovoreni mečevi sa Hrvatskom i Srbijom, te sa juniorskom selekcijom Crne Gore. Pokušaćemo da još nekoliko mečeva odigramo da bi što spremniji dočekali prvenstvo“, zaključio je selektor kadeta.