Mijović konačno dobio zasluženo povjerenje uprave “plavih”

Mijović (foto: ABA liga)

Može se slobodno napisati – konačno! Petar Mijović je je vjerni vojnik košarkaškog klubu Budućnost, uvijek je bio tu kada je bilo najteže, kako mnogi kažu “dežurni vatrograsac”, čovjek je kojem teško padaju svi neuspjesi “plavih”, bio on u klubu ili ne. Upravni odbor najvećeg crnogorskog kluba je konačno odlučio da Peku pruži šansu da u kontinuitetu vodi tim i da “skroji” ekipu po svojoj volji. Iz Budućnosti su poručili da će nastaviti saradnju sa Baraninom.

Mladi stručnjak ima bogatu istoriju i povezanost sa našim klubom jer je 2019. godine na klupi Budućnosti naslijedio Jasmina Repešu i osvojio titulu prvaka Crne Gore. Narednu sezonu, koja je prekinuta zbog koronavirusa, je preuzeo ekipu tokom sezone i osvojio Kup Crne Gore. Na kraju upravo završene sezone Mijović je preuzeo plavo-bijele i predvodio ih do nove titule u domaćem šampionatu“, iz saopštenja Budućnosti se jasno vidi da je Mijović uvijek bio spreman da preuzme “vruć krompir”.

Petar će biti upravo ta potrebna energija koja treba našem timu u periodu koji je pred nama. Naša ekipa će igrati i ove godine Evrokup, i već znamo određen broj protivnika iz grupe i znamo da neće biti lako. Tu je i jaka konkurencija u ABA ligi, pa ćemo zajedno sa našim Petrom prionuti na posao da napravimo što jaču i konkurentniju ekipu“, naveli su iz Budućnosti.