Crnogorski dvojac opet u dresu Budućnosti?

Foto: ABA liga

Prije par dana ozvaničeno je da će i u narednoj sezoni ekipu Budućnost Volija sa klupe predvoditi Petar Mijović. Čovjek koji je kao vatrogasac došao u finišu prošle sezone i pokušao da se spasi što se spasti moglo.

>>> Mijović konačno dobio zasluženo povjerenje uprave “plavih”

Osvojena je titula u domaćem prvenstvu dok se u ABA ligi nije moglo više od polufinala.

Dosta se spominjao i potencijalni povratak Dejana Radonjića, ali pregovori su propali i uprava Plavih odlučila je da povjerenje da Mijoviću – i odmah se krenulo u sastavljanje tima.

Karijeru je završio i Suad Šehović, ali je odmah dobio novu ulogu u klubu – zamjenik direktora za sportska pitanja.

>>> Šehović: Pamtim titule, nekada je i boljelo, zatvorio sam uspješnu etapu, krećem u novu za jaku Budućnost

Ekspresno su dovedena tri pojačanja – Andrija Slavković, Andrija Grbović i Flečer Megi, a očekuje se još nekoliko pojačanja

CRNOGORSKI DVOJAC PONOVO U PLAVO-BIJELOM DRESU?

Najavljivano je iz kluba da žele da u predstojećoj sezoni okosnicu tima čine domaći, crnogorski, igrači. Za sada su dovedena dva, a moglo bi ih biti još.

>>> Dubljević napušta Valensiju, moguć povratak u Budućnost?

U ovom trenutku dosta se imena dovodi u vezu sa Plavima, a svakako među najzanimljivijima su Vladimir Mihailović i Danilo Nikolić.

Obojica su u jednom momentu svoje karijere nosili dres Budućnosti, ali nisu bili saigrači na klupskom nivou. Međutim, veoma se dobro poznaju s obzirom da su u reprezentaciji Crne Gore bili saigrači.

Danilo Nikolić je dres Budućnosti nosio u dva mandata – prvi put od 2011. do 2014. i drugi put od 2017. do 2022. godine. Nakon toga se seli u francuski Dižon gdje je proveo samo mjesec dana, da bi potom potpisao za ruski Avtodor iz kojeg je kasnije preselio u špansku Mursiju.

Sa Plavima se, narodski rečeno, naosvajao trofeja. Čak sedam trofeja nacionalnog Kupa, dok je domaći šampionat osvajao pet puta. Ipak, kruna njegovog boravka u Budućnosti svakako je titula ABA lige iz 2018. godine.

Prema našim saznanjima, Nikolić će razgovarati sa trenerom Plavih, Petrom Mijovićem, nakon čega bi trebalo da bude jasnije da li će Danilo započeti i treći mandat u Podgorici.

Drugo ime je Vlado Mihailović. Nije mnogo igrao prošle sezone – svega devet utakmica u regionalnoj ligi za Mornar. Povreda ga je odvojila od parketa, ali našao se na spisku Boška Radovića za Mundobasket tako da je njegov povratak na teren izvjesna stvar.

Prije par dana prvi čovjek Mornara, Đorđije Pavićević, rekao je da još uvijek ne zna da li će Mihailović produžiti ugovor sa Mornarom. Barski klub se ne nalazi u nekoj dobroj poziciji kada su finansije u pitanju, tako da je crnogorski košarkaš bliže odlasku nego ostanku.

Ne znamo još šta će biti sa njim. Vlado je tip igrača koji spada u veću kategoriju kada su kvalitet i finansije u pitanju. Ne bježimo od razgovora sa njim, vidjećemo kad završi obaveze sa reprezentacijom, a kad se Mihailo kad vrati iz Amerike, da se konsultujemo. Ali, iskreno, znajući Vladove apetite i kvalitete, i visinu njegovog ugovora, mi u ovom trenutku nismo u poziciji da težimo ka takvoj kategoriji igrača, već ćemo ići na što jeftinije i mlađe igrače, da bismo mogli da ispoštujemo dogovore”, rekao je Pavićević.

Nešto stariji navijači dobro pamte Mihailovićeve partije u dresu Budućnosti za koju je nastupao od 2010. do 2014. godine. Sa Plavima je četiri puta bio prvak Crne Gore dok je tri puta podizao trofej Kupa naše države.

Od 2021. godine je u Mornaru, a nakon odlaska iz Budućnost igrao je za Ostende (u dva navrata), Tibingen, Oliver Vircburg, Oldenburg, Anvil Vloclavek, Cmoki i Okapi.

RASTANAK SA DVA STRANCA POTENCIJALNI PROBLEM

Aktivno se radi – dovode se igrači, pregovara se sa potencijalno novim košarkašima, ali zaostavština prošlosezonske loše selekcije još uvijek muči čelnike Budućnosti.

Alfa Kaba i Kameron Rejnolds su samo dva u nizu stranih košarkaša koji prošle sezone nisu ispunili očekivanja te se sada nalaze na jednoj vrsti raskrnice.

Situacija je jasna – Budućnost ih ne želi, oni imaju ugovor za narednu sezonu, ali najveći je problem što ih ne želi nijedan drugi klub.

Jednostavno, trener Mijović ih nema u planu za narednu sezonu dok je raskid ugovora i isplaćivanje zarada za predstojeću sezonu posljednja opcija. Pokušavaju Podgoričani da pronađu klubove pomenutom dvojcu, vidjećemo da li će uspjeti.