Čučković: Želimo pritisak, tražimo pritisak

Čučković (foto: Filip Roganović)

Sa 33 godine, Uroš Čučković je najiskusniji u vaterpolo reprezentaciji Crne Gore. Odavno je Kotoranin “ajkula”, prošao je mnogo priprema i zna kada je posao dobro odrađen a kada nije.

Zadovoljan sam kako su tekle pripreme, zadovoljan sam atmosferom u ekipi, kao i načinom na koji smo odradili tri kontrolna meča u kojima smo bili kompletni. Iako je bio prisutan umor, vidjela se kod igrača velika želja, sa tribina bazena u Herceg Novom smo dobili veliku podrška i ovim putem bih se zahvalio ljudima koji su bili na Škveru. Ulili su nam dodatnu energiju i zamah da krenemo na Svjetskom prvenstvu kako dolikuje reprezentaciji našeg renomea“, rekao je Čučković.

>>> Gojković objavio spisak za SP, evo ko ide u Japan

>>> Ajkule otkrile želju – finale Svjetskog prvenstva

Najiskusniji crnogorski reprezentativac poručuje da vjeruje u svakog saigrača pojedinačno.

Dosta sam toga prošao tokom karijere, mnogo toga vidio i upravo zbog mogu da kažem da ovi momci posjeduju ogroman kvalitet koji će isplivati, ako ne u Fukuoki, onda na nekom narednom velikom takmičenju, gdje će, sguran sam, ostvariti veliki uspjeh“.

Foto: Filip Roganović

“Crvene” na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki (16-29. jul) čeka težak posao. Već u grupi će se sudariti sa braniocem trona, Španijom, olimpijskim prvakom Srbijom, te autsajderom Južnom Afrikom. Samo prvoplasirani tim će direktno u četvrtfinale. Drugi i treći će morati u osminu finala, gdje su potencijalni rivali velikani svjetskog vaterpola, Mađarska, Hrvatska (ukoliko naši vaterpolisti budu treći) i domaćin Japan.

Teško je predvidjeti rasplet, kamoli prognozirati konačan plasman i obećavati pobjedničko postolje.

Nismo favoriti, ali se ne krijemo iza toga. U svaki meč ćemo ući sa ciljem da pobijedimo. Španija je šampion, Srbija takođe jedna od najjačih ekipa. Hrabro ćemo ući u te duele, kao i u dalja ukrštanja“.

>>> Tešanović: Možemo da napravimo velike stvari

“Ajkule” u petak putuju u Kašivazaki, gdje će do početka Svjetskog prvenstva sparingovati sa Srbijom. Logično pitanje je da li je pametno raditi zajedno sa direktnim rivalom u grupi.

Mislim da je dobro, da možemo izvući iz tih sparing utakmica samo pozitivne stvari. Pred Evropsko prvenstvo u Budimpešti smo se takođe spremali sa njima. Vaterpolisti Srbije su poznati po agresivnoj igri i pristupu, kako trenizima, tako i sparinzima i to može da nam bude podstrek da uđemo u prvenstvo još agresivnije i još jače“.

Foto: Filip Roganović

Čučković ne plaši jaka grupa i što će on i njegovi mladi saigrači od početka šampionata biti pod velikim pritiskom.

Uvijek kad je bilo biti ili ne biti, bili smo najjači, taj pritisak će učiniti da budemo još bolji. Želimo taj pritisak i tražimo taj pritisak, tada je najljepše igrati i to je suština sporta“.

Na kraju je pitanje za najstarijeg crnogorskog reprezentativca bilo da li će mu šampionat u Fukuoki biti posljednji u karijeri ili ćemo ga gledati sljedeće godine u Dohi i Parizu.

Za mene je u trenutno u glavi samo Fukuoka“, zaključio je Čučković.