Otkaz u Čikagu, pa selidba u Beograd: Simonović dogovorio sve za Zvezdom

Foto: Twitter

Nije dobio pravu priliku u najjačoj ligi na svijetu, pa je uslijedio raskid ugovora. Međutim, neće biti dugo bez kluba, javljaju u Srbiji. Marko Simonović postaće novi igrač Crvene zvezde, pišu mediji u komšiluku.

Naime, Čikago je sinoć potvrdio da neće nastaviti saradnju sa crnogorskim centrom, a ubrzo nakon toga stigla je informacija da će uskoro doputovati u Beograd gdje će staviti paraf na ugovor sa srpskim šampionom.

Stidljivo su se nadali u redovima Budućnost Volija da bi možda mogli da dovedu Simonovića, ali je bilo jasno da Plavi neće moći da odgovore na bilo kakvu ponudu iz Evrolige. Ona je stigla od “crveno-bijelih” i Marko će je prihvatiti.

Simonović je zablistao dok je igrao za Megu, odakle se otisnuo u “preko bare”. Za dvije sezone sakupio je svega 16 utakmica u NBA ligi, sedam u prvoj, devet u drugoj. Većinu vremena provodio u razvojnom timu Bulsa – Vindi Siti Buls.

Marko Simonović je bio sjajan u Džej ligi, bio je i u top pet Ljetnje lige, ali nije dobio minute u Čikagu. Ne znamo šta će se desiti, međutim, za bilo koji evropski tim on bi bio sjajno pojačanje, jer pokriva pozicije četvorke i petice. Tek su mu 24 godine i vjerujem da ćemo, ako se vrati u Evropu, što ne bismo željeli, vidjeti novog Musu“, pričao je nedavno agent Simonovića, Miško Ražnatović.

Simonović je za reprezentaciju Crne Gore igrao na Evropskom prvenstvu, a gotovo sigurno će biti u sastavu i na Mundobasketu koje počinje krajem avgusta.