Mijović nakon žrijeba: Teško je reći da li smo prošli dobro ili ne, važno je da sastavimo dobar tim

Foto: ABA liga

Košarkaši Budućnost Volija saznali su svoje rivale u narednoj sezoni Evrokupa. Protivnici će biti – Gran Kanarija, Ulm, Burg, Turk Telekom, Lijetkabelis, Aris, Trento, Slask i Kluž.

>>> Evo protiv koga će Plavi igrati u Evrokupu

Nakon žrijeba trener Plavih, Petar Mijović, u izjavi za klupski sajt navodi da je trenutno jako teško procijeniti da li je žrijeb bio dobar ili ne s obzirom da je 80% klubova u procesu sastavljanja timova.

S obzirom na datum žrijeba jako je teško komentarisati da li smo prošli dobro ili smo mogli da prođemo i bolje. Suštinski, ekipe su u formiranju što je slučaj i kod nas. Sve ekipe su na tržištu, 80% ekipa je daleko od završetka svojih sastava. Tek kad sve ekipe budu u punim sastavima moći ćemo da kažemo nešto više o težini i jedne i druge grupe. Ono što je jasno u našoj grupi su finalisti Evrokupa iz prethodne sezone, ekipe koje sa istim ambicijama ulaze i u ovu sezonu. Gran Kanarija i posebno Turk Telekom, koji je jedna od rijetkih ekipa koja je u odmakloj fazi sklapanja rostera, gdje su i pojedini evroligaški igrači već tamo. Ulm koji nas je prethodne sezone savladao i koji je u konkurenciji Bajerna, Albe, Bona bio prvak Njemačke što dovoljno govori o ambicijama i kvalitetu koji imaju

Smatra da je grupa na prvi pogled dosta ujednačenja, ali ono što je za njih najvažnije jeste oformiti dobar tim i to je trenutno apsolutni prioritet kluba.

Na prvi pogled grupa djeluje dosta ujednačeno, uz dva favorita i sigurno da ćemo tražiti svoje šanse za visok plasman u grupi. Sigurno da, prije bilo kakvog razmišljanja o kvalitetu grupe, da li je grupa dobra ili nešto bolja po nas, mi moramo da se usresrijedimo za ono što je za nas najbitnije – da u vremenu ispred nas sastavimo dobar tim, tim koji će biti kompetitivan, koji će biti takmičarski i koji će iz utakmice u utakmicu postavljati svoje ambicije za sezonu. To je u ovom momentu prioritet, na tome se radi i kada sve posložimo, kada se poslože i ostale ekipe, moći ćemo više da pričamo o samom žrijebu“, zaključio je Mijović.