Sjajno izdanje juniorki za dlaku nagrađeno senzacijom

Foto: RSCG

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Crne Gore remizirala je u posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva sa Danskom, svjetskim viceprvakom – 29:29.

>>> Bravo! Juniorke među osam najboljih

Prethodno su u grupi savladale Sjevernu Makedoniju i Češku.

Imaju za čim da žale izabranice Igora Markovića – nekoliko sekundi prije kraja Jelena Vukčević se promašila šut za pobjedu sa 30 metara na prazan gol te im je tako izmakla senzacionalna pobjeda.

Foto: RSCG

Ipak, ovim remijem naše djevojke pokazale su da mogu da igraju sa svima i da će imati šta da pokažu i u nastavku turnira.

Dugo je Crna Gora jurila zaostatak, nisu se predavale Markovićeve izabranice i u samom finišu meča pokazale su veliki karakter. Na 22 sekunde do kraja pogodila je Kolić i izjednačila.

Selektor Danske je zatražio tajmaut nakon kojeg Nilsen pravi korake, a Vukčević pokušava da pogodi prazan gol Dankinja, međutim lopta odlazi malo pored gola i ostaje 29:29.

Vukčević i Anđela Milošević bile su najefikasnije sa po sedam pogodaka. Mrežu Danske po pet puta su zatresle Ema Kolić i Nikolina Marković.

Na golu su odlične bile Andrea Škerović (šest odbrana) i Marija Marsenić (pet odbrana).

Protivnik naših djevojaka u glavnoj rundi biće poznat večeras. Uoči posljednjeg kola u grupi C, Mađarska ima četiri, Francuska i Norveška po dva, dok je Srbija bez bodova.

970x250