Sa Vimbldona: Bolje da Španci ne brane Alkaraza, može da se brani i sam

Foto: Lob Sport

Imamo polufinalne parove Vimbldona! Ah, kakav dan u Londonu, baš onakav kakvog možete da zamislite. Sunce je pet puta izašlo i pet puta za oblake zašlo, dva puta je kiša kvasila ulice i dva puta je sve ostajalo suvo, ali to ne menja činjenicu da ćemo u završnici gledati Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva, te Novaka Đokovića i Janika Sinera.

Vjerovatno su i mnogi preko malih ekrana vidjeli koliko je Alkaraz izgledao nesalomivo nakon prvog seta protiv Holgera Runea kojem je oborio ruku u taj-brejku, a onda ga samo doveo do eliminacije od 3:1.

Zanimljivije je ono što se dešavalo poslednjih dana iza kulisa i iza svega onoga što se dešavalo na terenu.

Naime, Karlitosov otac, Karlos senior, bio je viđen kako snima i slika trening Novaka Đokovića između dva dijela meča sa Hubertom Hurkačem i to jeste i nije prekršaj.

Sa aspekta pravila, on ih nije prekršio. Sa aspekta morala, svakako da to nije smjelo da se događa.

Pitanje je postavljeno i samom Novaku koji je izbjegao direktno da pomene bilo koga iz stručnog štaba Španca, ali je rekao da mu je jako neprijatno zbog svih očiju i prisustva kada se priprema za bitne mečeve, te što svoju strategiju priprema toliko blizu svojih protivnika.

Priprema plana za dejstvo protiv nekoga ko može da vidi taj plan, a i da ga snimi i slika.

Pošto su srpski novinari to pitanje iznijeli na sto, na to su odgovorili španski novinari koji su na sva zvona krenuli da negiraju tu činjenicu, da optužuju kolege iz zemlje odakle Novak dolazi da se radi o jednoj vrsti pritiska i spina na Alkaraza koji bi mogao da bude najveća prijetnja po Đokovića.

Zainteresovane su bile i ostale kolege, iz ostalih djelova svijeta, a onda je pitanje i samo došlo do Karlosa nakon pobjede nad Runeom.

I tu je došlo do priznanja.

Oh, vjerovatno je tačno. Moj otac je veliki ljubitelj tenisa. Ne gleda samo moje mečeve. Mislim da dođe u 11 ujutru u kompleks i ode u 22 uveče. Gleda mečeve, treninge. I to što ima priliku da uživo gleda Novaka. Vjerovatno je istina da je snimao njegove treninge“, rekao je Alkaraz, koji smatra da to neće donijeti prednost u međusobnim duelima.

Iz njegovog odgovora se vidi da nije bilo nikakve loše namjere, pogotovo ne od strane njega koji je jedan od najpristojnijih i najkulturnijih sportista vjerovatno na svijetu.

Možda ni u djelovanju njegovog oca nema neke skrivene misli, već da se samo divio onome kako se Đoković priprema za susret.

No, bilo kako bilo, pritisak je sve veći na preostala četiri igrača, a bio je prilično veliki i Danila Medvedeva koji se u jednom momentu sigurno zamislio da će postati samo pločica na čudesnom putu Kristofera Jubenksa.

Ipak, samo blic u drugom setu i ogromnih 6:1, ali na kraju prolazi Rus sa 3:1 i zakazuje susret upravo sa Alkarazom sa kojim će rešiti pitanje finaliste.

Nije možda dan na Vimbldonu odisao kvantitetom, ali je kvalitet sigurno bio na najvećem mogućem nivou.

Približavamo se odgovoru – ko će se krunisati ove godine na legendarnoj travi: Đoković, Siner, Alkaraz ili Medvedev.

DIREKTNO SA VIMBLDONA ZA LOB SPORT: Miloš Bećagović.

970x250