Slab rezultat u drugom mandatu

Dosije Aleksandar Nedović: Neuspješan povratak na mjesto uspjeha

FOTO: Fudbalski savez Crne Gore

Aleksandar Nedović više nije trener Iskre – to je postalo jasno nakon ostavke koju je podnio poslije poraza od Dečića u 29. kolu CFL, a koju je nova uprava kluba – koja ga nije birala, već zatekla na mjestu šefa stručnog štaba – objeručke prihvatila.

Povratak Nedovića na mjesto uspjeha je bila – očigledno – neuspješna misija! Više je ličio na eksperiment…

Trener koji je sa Danilovgrađanima igrao istorijske kvalifikacije za Ligu Evrope protiv Santa Kolome, a zatim zamalo eliminisao Lokomotivu iz Plovdiva u sezoni 2020/21. je ljetos dobio otkaz u FK Budućnost nakon eliminacije iz Evrope i očajnog starta sezone.

Nervoza na Islandu protiv Brejdablika i dva poraza na startu sezone uz poražavajuću gol razliku 2:6 potpisali su plavo – bijelu šut kartu za Nedovića, koji se brže – bolje spustio na nivo niže, vratio se u Danilovgrad, ali ga je tamo čekala potpuno drugačija situacija nego tokom prvog mandata, kada je tokom četiri i po godine imao i vremena i finansija da trasira put ka Evropi…

A sada je morao da donese instant rezultat i to bez novca, jer su se igračima u Danilovgradu dugovale po dvije – tri plate konstantno.

Učinak Aleksandra Nedovića na klupi Iskre u drugom mandatu u šampionatu Crne Gore

Krenuo je remijem upravo protiv Budućnosti (1:1) na kojoj je kupovao vrijeme kod uprave čiji nije bio izbor i koja je bila njegova lična karta jer je kasnije još dva puta savladao „plave“ (1:0 pod Goricom i 3:0 u Danilovgradu) uz plasman u polufinale Kupa, ali na neki način mu je baš ta Budućnost presudila – prije dva kola pod Goricom je bilo 3:0.

Do kraja prvog dijela sezone se održao se u zoni koja može uz dobro proljeće da osigura opstanak, u prelaznom roku se osvrnuo na igrače sa kojima je već sarađivao kroz karijeru (Branislav Janković…) i sve je krenulo dobro – dva trijumfa na startu drugog dijela su Iskri davali vjetar u leđa.

Međutim, kola su krenula u pogrešnom pravcu, zasićenje Nedovića i igrača je bilo očigledno, posebno u situaciji kada finansije nisu redovne, a samo tri remija uz pet poraza na posljednjih osam utakmica označio je kraj saradnje.

Bilans Aleksandra Nedovića u drugom mandatu na klupi Iskre je stvarno poražavajući, uz jedinu svijetlu tačku u vidu plasmana u polufinale Kupa, ali od masovnijeg takmičenja se ne živi, jer Iskri je glavni prioritet ostanak u prvenstvu, naročito nakon dolaska nove ambiciozne uprave (makar su tako izgledali na startu) koja je naslijedila „vječnog“ predsjednika Blaža Šaranovića. Bilans je sljedeći: 25 utakmica, šest pobjeda, sedam remija i 12 poraza.

970x250