Đoković: Karlose, zaslužio si ovo

Foto: Han Yan/Xinhua/Pixsell

Novak Đoković porazom od Karlosa Alkaraza 2:3 prekinuo je petogodišnju dominaciju na Vimbldonu.

>>> Alkaraz je kralj Vimbldona

>>> “Ostvario sam san”

Srpski teniser ostao je na osvojenih sedam londonskih turnira te je još uvijek korak iza rekordera Rodžera Federera.

“Nije tako dobar dan za mene, ali je dobar za Karlosa. Pohvala njemu i njegovom timu, kakav autoritet na kraju kad je trebao da pronađe servise – pronašao si ih. Apsolutno si zaslužio ovo i čestitam ti. Mislio sam da ću imati problema s tobom na šljaci i betonu, ali ne i na travi. Uspio si da se adaptiraš, svaka čast na svemu što si učinio, kao i tvom timu”, rekao je Đoković po završetku gotovo petosatnog finala.

Bizu je blizu rekorder po osvojenim Gren slem titulama (23), ali je na kraju ipak posustao.

“Što se mene tiče – nikada nije lijepo izgubiti ovakav meč. Kada se emocije slegnu moraću da budem zahvalan jer sam dobio toliko neizvjesnih mečeva prethodnih godina koje sam možda trebao i da izgubim. Tako da je ovo za mene izjednačenje. Teško je progutati ovo kada ste tako blizu. Međutim, to su momenti za koje radimo svakog dana. Blagoslovljen sam svakim danom u tenisu. Iako nisam pobijedio danas, mogu reći da sam izgubio od boljeg igrača. Nastavljam dalje i boriću se za nove izazove”, obećao je Đoković.

>>> Spisak osvajača Vimbldona kroz istoriju

Na pitanje o njegovoj porodici, koja ga je bodrila iz lože, Novak se slomio i zaplakao, a onda procjedio.

“Volim vas. Hvala što me podržavate. Veliki zagrljaj”, nakon čega je ispraćen gromoglasnim aplauzom publike u Engleskoj.