Kadović karijeru nastavlja u Njemačkoj

Jovana Kadović (foto: ŽRK Budućnost)

Golmanka Budućnosti, Jovana Kadović narednu sezonu provešće u njemačkom klubu BSV Zahen Cvikau. Dvadesetjednogodišnja golmanka je prošla sve mlađe kategorije crnogorske reprezentacija, a ima iskustvo igranja u Ligi šampiona.

>>> Nikolina Vukčević za LOB SPORT: Čeka nas uzbudljiva sezona, prvi mečevi su važni

>>> Plave na okupu: “Cilj je korak više u Evropi”

Kadovićevoj će društvo u Cvikauu praviti Nataša Ćorović. Dvadesetčetvorogodišnja Nikšićanka je u junu potpisala ugovor sa njemačkim klubom. Zahen će u narednoj godini imati tandem kvalitetnih golmana, pošto je u Cvikau došla i iskusna tridesetjednogodišnja brazilska reprezentativka Karolina Martins.

Jovaninim dolaskom imaćemo dobar spoj mladosti i iskustva na golu. Završili smo sa pojačanjima za narednu sezonu, sve je na svom mjestu“, zadovoljan je bio Jovaninim dolaskom trener Zahena, Norman Renš.

Kadović na predstavljanju u novom klubu

Od crnogorskih rukometašica se očekuje da prave razliku u njemačkom šampionatu.

Zaista se radujem izazovu u BSV-u. U Njemačku sam došla na nagovor moje saigračice iz Budućnosti, Nataše Ćorović, koja mi je rekla samo pozitivne stvari o Cvikauu. Razgovori sa klubom su takođe protekli u najboljem redu i moj prvi utisak o gradu je zaista odličan. Mogu da obećam da ću dati sve od sebe da zajedno postignemo zapažene rezultate“, rekla je Kadović na predstavljanju.

Jovana je rođena sestra Nađe Kadović, rukometašice Budućnosti i osvajačice bronzane medalje sa crnogorskom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu 2022. godine.

970x250