Stevanović: Nismo se prvi put vratili poslije 0:5, rivalstvo sa Crnom Gorom traje od Malage

Stevanović (foto: Krsto Vulović)

Vaterpolisti Crne Gore nisu imali uspjeha u meču velikog uloga. Srbija je slavila nakon peteraca u derbiju D grupe i osigurala drugo mjesto. “Ajkule” se otvorile meč sa pet vezanih golova, imale tri gola viška u trećoj četvrini (10:7), dva gola prednosti na šest minuta do kraja (12:10). Došlo je tada do pada u igri “crvenih”, olimpijski šampioni su preokrenuli na 13:12, Aleksa Ukropina je uveo meč u peterce, gdje je Fortuna bila na strani Srbije (17:15).

Bio je problem kada smo gubili 5:0 ali nije bio problem da se vratimo. To smo uspijevali da uradimo više puta u ranijem periodu. Sada imamo dosta novih igrača i svaka odigrana utakmica je za njih veliko iskustvo“, rekao je za zvanični sajt World aquatics-a selektor Srbije, Uroš Stevanović.

>>> Od gotovog veresija: Ajkule poražene nakon peteraca od olimpijskog šampiona

Kao i u najavi meča, riječi hvale za “ajkule” stižu iz tabora olimpijskih šampiona.

Rivalstvo između Crne Gore i nas traje od osamostaljenja dvije države, posebno od finala Evropskog prvenstva u Malagi 2008. godine. Tako je bilo i sada. Ljudi koji dolaze treba da uživaju u ovoj igri“, rekao je Stevanović.

>>> Gojković: Teško je bilo šta reći, moramo što prije zaboraviti ovaj poraz

Srbija je pobjedom u derbiju izbjegla Hrvatsku u osmini finala, dok će izabranici Vladimira Gojkovića morati da pokušaju da preko evropskog šampiona stignu među osam najboljih ekipa na planeti.

Standings provided by Sofascore