Emotivno govorio nakon pobjede

Gvardiola piše istoriju: U pobjedi nad Bajernom izgubio sam 10 godina života

Srušio bivši klub: Pep Gvardiola

San Mančester sitija o premijernom osvajanju Lige šampiona ponovo je dobio realne obrise nakon savršene pobjede 3:0 nad Bajernom u prvoj utakmici četvrtfinala zvjezdanog takmičenja.

Bavarce je sinoć na Itihadu načeo Rodri golčinom u 27. minutu. Njemački gigant pokušao je da se vrati u utakmicu, ali mu je rampu spustio golman Ederson, koji je zaustavljao sve pokušaje gostiju, naročito Liroja Sanea.

Na drugoj strani, “građani” su čekali priliku da deklasiraju slavnog suparnika, što su i uspjeli za svega šest minuta. Nakon majstorske “štikle” Džeka Griliša i centaršuta Erlinga Halanda, pogotdak za 2:0 glavom je potpisao Bernardo Silva u 70. Potom je u 76. minutu Haland postavio konačan rezultat nakon odličnog skoka i asistencije Džona Stonsa

“Emotivno sam uništen. Izgubio sam 10 godina života. Sada ću se opustiti, uzeti slobodan dan i pripremiti utakmicu protiv Lestera”, rekao je po završetku utakmice Pep Gvardiola, koji je srušio svoj bivši klub, ali i ispisao istoriju.

Njegov Siti nije izgubio posljednjih 25 utakmica kod kuće u Ligi šampiona, uz 23 pobjede i dva remija, što je najduži niž jednog premijerligaša ikada u elitnom takmičenju.

“Bila je to utakmica dvije velike ekipe. Priznajem, Bajern je na trenutke čak bio i bolji tim, posebno preko Musiale i Gnabrija. Na startu drugog poluvremena su imali inicijativu, a onda smo se prilagodili i oslobodili pritiska. Sve to rezultiralo je ovom nevjerovatnom pobjedom”, naglasio je strateg Sitija.

Gotovo svi igrači engleskog tima bili su na visini zadatka, što se ne može reći za Bajern, u čijim redovima je posebno indisponiran i paničan bio Dajo Upamekano.

Međutim, Gvardiola je posebno istakao jednog igrača…

“Bernardo je poseban igrač. Jedan od najboljih koje sam ikad trenirao. Odlično čita igru, može da igra na bilo kojoj poziciji i savršeno razumije situaciju na terenu. Takav igrač je neprocjenjivo u ovakvim utakmicama”, zaključio je Gvardiola.

Revanš između Bajerna i Sitija igra se 19. aprila na Alijanc Areni u Minhenu.

Siti na horizontu vidi polufinale i okršaj sa boljim iz dvoboja Real Madrid – Čelsi.

Sa druge strane, žestoko uzdrmani Bajern pokušaće da se konsoliduje i pokuša da uzvrati istom mjerom.

970x250